Onze TV TIP: Rain Man

Rain Man

Vandaag een TV TIP oud de oude doos: Rain Man (1988). Hoewel wij beide de man Tom Cruise verafschuwen, is hij in deze film toch echt wel goed, in tegenstelling tot wat wij in onze Film Bekentenissen Blogathon vermeldden. Misschien ligt dat ook wel aan zijn tegenspeler, Dustin Hoffman. Wat een acteur! die tilt Tom echt naar een hoogte, waar hij vooraf alleen maar van kon dromen.

Charlie (Tom) speelt de jongere broer van Raymond (Dustin). Charlie komt er achter dat het grootste gedeelte van de erfenis van zijn vader naar zijn, op dat moment onbekende, autistische (maar briljante) oudere broer gaat. Bij de Oscars leverde die rol van Dustin Hoffman een Oscar op. Overigens wel terecht, maar wel opvallend hoe vaak iemand een Oscar krijgt voor een rol waarin iemand een beperking heeft!

De film is geregisseerd door Barry Levinson, een man waar je de laatste tijd eigenlijk niets meer van hoort. In het verleden maakt hij nog wel Sleepers (wie kent die nog?), Toys en was hij de producer van Donnie Brasco.

Wij vinden deze film echt heel mooi. Misschien wel omdat we vroeger (toen we jonger waren) ook die briljante man wilden zijn. Ben je trouwens benieuwd naar de echte Rain Man, check dan het volgende filmpje. Daar kun je de gehele documentaire bekijken. Dus heb je deze film nog niet gezien of op één of andere Blindspotlijst (wij dus niet!) hebben staan, dan is dit je kans. Pak die kans zouden we zeggen!

Zaterdag 28 mei | 21.15 uur | één | Rain Man

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.