Onze TV TIP: Raging Bull

Raging Bull

Was onze TV TIP van afgelopen zaterdag al een oude, deze is nog veel ouder: Raging Bull uit 1980! Nee, geen film over een woedende stier, maar een film over de legendarische bokser Jake La Motta. Het is Robert De Niro die in de huid kruipt van Jake, en niet geheel onverdienstelijk.

Hoewel de film over boksen gaat, gaat het ook om de man Jake La Motta. Hij was een nogal opvliegend persoon, die niet altijd met zijn eigen emoties om kon gaan. In de boksring is dat natuurlijk hartstikke fijn om daar gebruik van te maken, maar thuis is dat niet echt handig. De Niro is speciaal voor deze rol 30 kilo aangekomen. Door aan ‘method acting’ te doen, won hij nog een Oscar ook voor zijn rol. Daarnaast is de film geheel in zwart-wit geschoten, iets wat de film wat ons betreft ten goede komt.

De regisseur van deze film is geen onbekende, Martin Scorsese. Zo een beetje alles wat die man aanraakt lijkt in goud te veranderen. Raging Bull, Taxi Driver, Goodfellas, The Departed, Shutter Island, The Wolf of Wall Street en ga zo maar door. Allemaal films van zijn hand. En dan heeft hij vaak nog zijn eigen muze ook!

Maandag 30 mei | 21.55 uur | CANVAS | Raging Bull

Share

11 gedachtes over “Onze TV TIP: Raging Bull

  1. Deze staat al een tijdje in m’n lijstje van films die ik graag weer eens wil kijken. Ik heb de DVD ook, maar ik ben er nog niet aan toegekomen ‘m weer eens op te zetten. Weet niet of het me vanavond gaat lukken om ‘m op TV te zien, maar is in ieder geval goed om te weten.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.