Onze TV TIP: Prometheus

Prometheus

Heel af en toe verlaten wij onze vertrouwde omgeving van de Cinerama of LantarenVenster en bezoeken we een andere bioscoop. In Breda is dat Chassé, maar in Rotterdam kan dat ook Pathé zijn. Onze TV TIP van vandaag, Prometheus, hebben we daar gezien. Geen filmtip die je misschien van ons zou verwachten, maar als je ziet wie er in meespeelt wel. Michael Fassbender is namelijk één van de hoofdrolspelers.

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2100 en wetenschappers zijn een oud patroon aan het onderzoeken. Uit dit patroon moet namelijk blijken dat ergens anders in ons melkwegstelsel nog een planeet aanwezig is zoals de onze, waar onze oorspronkelijke scheppers leven. Een spannende zoektocht, waarbij het er uiteindelijk om draait om de mensheid te redden.

Ridley Scott is de man achter deze film. Iedereen kent de goede man inmiddels wel, want The Martian, Alien (Prometheus is een voorloper van deze film) en Blade Runner zijn allemaal van zijn hand. Naast Fassbender spelen ook nog Charlize Theron, Guy Pearce, Noomi Repace en Logan Marshall-Green mee.

Zaterdag 14 mei | 22.30 uur | RTL5 | Prometheus

Share

Een gedachte over “Onze TV TIP: Prometheus

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.