Onze TV TIP: Philomena

Philomena

Krijgen we zomaar een geweldige TV TIP in onze schoot geworpen op 1e Pinksterdag: Philomena. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Helaas geen vrolijk verhaal, maar een droevig, soms grappig maar vooral ongelooflijk onbegrijpelijk (dat het is gebeurd) verhaal. De film is als je het ons vraagt een echt pareltje. Maar waar gaat hij dan over, horen wij jullie denken!

Philomena (Judie Dench)  is een inmiddels bejaarde vrouw, die als tiener haar zoon af moest staan. Dat moest niet van haar ouders, nee dat moest van de katholieke gemeenschap waarin ze woonde. Lekkere gemeenschap, denken wij dan! Maar goed, het is inmiddels 50 jaar later en Philomena is inmiddels benieuwd hoe het haar zoon vergaat. Met behulp van de journalist Martin Sixsmith (Steven Coogan) gaat ze op zoek naar haar zoon.Zij hoopt haar zoon te vinden en hij is op zoek naar een goed verhaal.

En denk je dat er iets veranderd bij de kerk in de 50 jaar dat ze haar zoon niet heeft gezien? Nee, ze krijgen alleen maar meer weerstand van de kerk. Maar gaat het Philomena lukken om hem te vinden? Wij zouden zeggen, kijk en kom er achter! De acteerprestaties zijn in ieder geval om je vingers bij af te likken, zo goed spelen ze. Vooral Dench is briljant.

Stephen Frears is de regisseur van de film. Een meer dan prima regisseur die ook The Queen en High Fidelity op zijn naam heeft staan. De film was zelfs genomineerd als beste film bij de Oscars.

Zondag 15 mei | 22.15 uur | NPO 2 | Philomena

Share

4 gedachtes over “Onze TV TIP: Philomena

  1. Sorry voor mijn afwezigheid in de afgelopen tv-tips. Ik voelde me schuldig over dat ik nog steeds niet alle opgenomen films had bekeken dat ik er geen nieuwe meer bij kon hebben. Ga proberen deze toch weer te kijken. Had al van deze film gehoord, maar hem nog niet gezien.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.