Onze TV TIP: Only lovers left alive

Tom Hiddleston, Mia Wasikowska en Tilda Swinton spelen vampiers. Aaaaah serieus, geven De Protagonisten nu een TV TIP over vampiers. Inderdaad, wij zijn de moeilijkste niet!

De afgelopen jaren zijn we overspoeld door vampierenfilms/series. Veelal gericht op een doelgroep van onder de twintig. Focus ligt dan vaak op bovennatuurlijke horror en de eeuwige liefde. Iets waar de vrouwelijke tieners bij weg zwijmelen. In Only lovers left alive niks van dat alles. De interesse van regisseur Jim Jarmusch ligt in het feit dat vampiers zo ontzettend lang leven. Zij hebben hun wijsheid door de eeuwen heen ontwikkeld. Hebben de geschiedenis echt beleefd, waardoor ze een heel eigen perspectief hebben op deze geschiedenis, maar ook op de kunst.

Tom Hiddleston en Tilda Swinton spelen de vampiers Adam en Eve (haha). Zij hebben het allemaal al eens gezien en meegemaakt. Het vinden/krijgen van bloed anno 2014 is allemaal niet meer zo gemakkelijk. Het voortkabbelende verhaal komt in een stroomversnelling als Eve’s zus Ava (Mia Wasikowska) onverwachts op bezoek komt bij Adam en een behoorlijke (bloederige) chaos veroorzaakt.

Een vermakelijke film met een twist erin. Kortom een prettig, leuke en goede film om je zaterdagavond mee op te fleuren.

Zaterdag 12 september | 22.30 uur | CANVAS | Only Lovers Left Alive

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.