Onze TV TIP: Of Horses and Men

Of Horses and Men

Wij geven niet zo vaak een IJslandse film als TV TIP. Waarom niet? Nou omdat er niet zoveel films op TV komen die uit IJsland komen. Vandaag gelukkig wel, want Of Horses and Men is toch wel een film die het kijken waard is. Eerder zagen wij al Rams en Virgin Mountain, ook twee IJslandse films. Aan het landschap zal het dan ook niet liggen, want die is volop aanwezig, net als de droge humor. Benieuwd waar Of Horses and Men over gaat?

Het verhaal

Of Horses and Man gaat over paarden. Of beter, het gaat om paardrijders en paarden die een beetje raar zijn. Humor speelt dan ook een belangrijke rol, net als de prachtige natuur. Soms krijgt een paard zijn zin en soms de mens. Die afwisseling is mooi in beeld gebracht. Het is als het ware een strijd tussen de paarden en de mensen. Beide hebben dierlijke instincten en gebruiken die op allerlei verschillende manieren.

We volgen in de film verschillende personages die niet veel met elkaar te maken hebben. Kolbeinn is een ruiter die de meeste mensen in de gemeenschap wel bewonderen. Maar wat als er iets onverwachts gebeurt terwijl hij op zijn paard zit?

Dan Juan, een Spanjaard. Hij is juist in IJsland als toerist die de omgeving wil verkennen. Hij doet dit samen met een paar Duitsers. Totdat het begint de sneeuwen en het ook nog eens donker begint te worden. zou dat goedkomen?

De regisseur

Benedikt Erlingsson is de regisseur van Of Horses and Men. Andere films van hem kennen we niet, maar dat is ook niet raar aangezien dit zijn debuutfilm is. Hij heeft nog wel een paar korte films gemaakt en een documentaire, maar het is zijn debuutfilm die veel lof kreeg. Wij kunnen alleen maar aanraden om de film te gaan kijken. Laat je verrassen!

Zaterdag 12 november | 23.55 uur | CANVAS | Of Horses and Men

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.