Onze TV TIP: NO

NO

Eén schamele TV TIP vandaag: NO! En dat is dan ook nog een film die toch al wel redelijk vaak op televisie is vertoond. Maar goed, dat neemt niet weg dat het een TIP is die het kijken waard is. Het blijft tenslotte een TIP. Heb je de film nog niet gezien en ben je benieuwd waar hij over gaat? Kijk dan vooral!

Het verhaal

NO speelt zich af in Chili ten tijde van de dictatuur onder Pinochet. Een simpel referendum (Door ‘SI’ of ‘NO’ te stemmen) moet uitsluitsel geven of het regime mag doorgaan. Alleen zo simpel is dat nog niet, want echt veel zendtijd krijgen de tegenstanders niet. De verhoudingen zijn echt een beetje scheef. De mensen die ‘SI’ promoten krijgen namelijk veel langere zendtijd. Dat is natuurlijk niet echt eerlijk als je een referendum houdt. Aan René (Gael García Bernal) de taak om de reclamecampagne te leiden. en we kunnen alvast verklappen dat René niet zomaar bij de pakken neer gaat zitten. Dat is een slimmen en gewiekste man die wel weet wat hij wil. Zal het hem gaan lukken om het land te laten tegenstemmen?

Bernal is overigens misschien wel de bekendste acteur in Zuid-Amerika, gezien de vele films waar hij in meespeelt. Zo speelt hij onder andere ook in Y tu Mamá También en The Motorcycle Diaries. NO was overigens ook genomineerd voor de Oscar voor beste buitenlandse film. Hij heeft niet gewonnen, maar het zegt wel iets over de film!

De regisseur

Pablo Larraín is de regisseur, die wij kennen van El Club. Deze film zagen wij vorig jaar in de bioscoop! Niet te vergelijken met NO, maar ook die film gaat over een maatschappelijk probleem. Eigenlijk is Pablo Larraín dus een beetje de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van Ken Loach. Die man bracht met I, Daniel Blake weer een prachtige film uit.

Zaterdag 8 oktober | 22.20 uur | CANVAS | NO

Share

2 gedachtes over “Onze TV TIP: NO

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.