Onze TV TIP: Nebraska

Nebraska

Ken je die mop van die oude norse en eigenwijze man die dacht dat hij via zijn email een miljoen had gewonnen? Nee? Dat komt goed uit, want onze TV TIP van vandaag gaat daarover: Nebraska. Een heerlijke zwarte komedie, helemaal in het zwart wit. Dat kun je al wel zien aan de filmposter die, als je het ons vraagt, schitterend is!

Het verhaal

Het verhaal over Woody Grant (Bruce Dern) die dus echt dacht gewonnen te hebben en deze prijs wil gaan incasseren: lopend en 1.000 kilometer van huis. Dat is dan best een eindje lopen! Zijn zoon wil hem ervan overtuigen dat het nep is, maar pa  is eigenwijs en luistert niet. Zijn vrouw is ondertussen helemaal klaar met haar man.

Onderweg naar zijn einddoel loopt hij ook door zijn geboortedorp. Iedereen krijgt vervolgens lucht van zijn gewonnen prijs – want ja geruchten verspreiden zich snel in een klein dorp – en ineens wil iedereen vrienden worden met Woody. Wat is dat toch als je geld wint, dat iedereen ineens vrienden wil zijn?

Deze zwart-wit film staat erg in het teken van contrasten. Donkere kleuren (omgezet naar zwart) springen van het doek, daar waar de lichte kleuren (omgezet naar wit) veel op elkaar lijken.

De regisseur

Ga deze vermakelijke en tikkeltje donkere film van Alexander Payne kijken en laat je verrassen. Alexander kun je onder andere ook kennen van The Descendants, Sideways en About Schmidt.

Zaterdag 4 januari | 22.25 uur | Canvas | Nebraska

Share

Een gedachte over “Onze TV TIP: Nebraska

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.