Onze TV TIP: Mujeres al Borde de un Ataque de Nervio

Mujeres al Borde de un Ataque de Nervio

Dit jaar zagen wij Julieta, een coming of age film die is geregisseerd door Pedro Almodóvar. Dat was een zeer fijne film om te kijken. Wij vinden het daarom heel fijn dat wij vandaag een filmtip van hem kunnen geven die wij in ieder geval nog niet gezien hebben: Mujeres al Borde de un Ataque de Nervio. Jaja, precies wat je leest. Op zijn Engels is het Women on the Verge of a Nervous Breakdown. Een dramatische komedie, of een komische dramafilm, net wat jij wil. Wij zijn benieuwd of we hem net zo goed vinden als Julieta. Zijn jullie ook zo benieuwd?

Het verhaal

Pepa (Carmen Maura) heeft het niet meer. Haar vriend (Antonio Banderas) heeft het uitgemaakt via het antwoordapparaat (de film is van eind jaren 80, dus voicemail was er nog niet), blijkt die inmiddels ex ook nog eens een zoon te hebben, wordt haar vriendin bedreigd door een terrorist (ook toen waren die er al) en blijkt ze zelf ook nog eens zwanger te zijn. Ow, ow, ow je raadt het al. Heel haar leven stort in en ze krijgt een zenuwinzinking. Dit alles is op een komische manier in beeld gebracht, waarbij het dramatische aspect uiteraard ook niet onbelicht blijft.

De regisseur

Zoals gezegd is Pedro Almodóvar de regisseur van deze film. Hij is zeer zeker een regisseur die naam heeft gemaakt. Wat te denken van een film als Volver, of Los Abrazos Rotos? Nee wacht, La Piel que Habito dan? Allemaal films die toppers zijn. Je moet wel een beetje van zijn stijl houden, maar wij durven bijna met zekerheid te zeggen dat Mujeres al Borde de un Ataque de Nervio dan ook vast wel een film is die het kijken waard is. Vooral ook omdat hij als een klassieker is bestempeld door vele mensen. En dat doe je niet zomaar, toch?

Zaterdag 3 december | 23.55 uur | CANVAS | Mujeres al Borde de un Ataque de Nervio

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.