Trumpland

Onze TV TIP: Michael Moore in TrumpLand

Trumpland

Deze TV TIP kan toch echt niet ontbreken: Michael Moore in TrumpLand. Aangezien deze documentaire pas net uit is, hebben waarschijnlijk veel mensen hem ook nog niet gezien! Wij dus ook niet. Een blinde TV TIP dus, maar dat is niet zo erg, aangezien Michael Moore altijd wel voor opschudding zorgt. Helemaal niet erg als je jezelf bedenkt dat de presidentsverkiezingen in Amerika om de hoek staan. Wordt het Trump of wordt het Clinton?

Het verhaal

Niemand wist dat Moore met deze documentaire kwam. Net voor het derde en tevens laatste debat tussen Donald Trump en Hillary Clinton ging Michael Moore in Trumpland ineens in première in de Verenigde Staten. In de documentaire volgen we Moore die zich, zoals hij het zelf noemt, in Trumpland begeeft. Het is een soort onemanshow, waarin hij Trump op een grappige manier belachelijk maakt. Dan is Micheal Moore meestal op zijn best!

Dat hij niet van Trump houdt weten we inmiddels wel. Hij en vele beroemdheden in Amerika spreken zich hier vaak over uit. Moore doet er dan ook veel, zo niet alles, aan om Trump geen president te laten worden. Michael Moore in TrumpLand is dus geen ode aan Donald Trump, nee het is een aversie tegen Donald Trump. Hillary Clinton moet van hem winnen. Op deze manier probeert hij kiezers te overtuigen om niet op Trump te gaan stemmen. Zou het hem gaan lukken? Daar komen we pas echt achter op 8 november, want dan zijn de verkiezingen.

De regisseur

Michael Moore is de regisseur van deze documentaire. We zeggen het maar, voor het geval dat nog niet duidelijk was. Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11 en Sicko zijn ook allemaal documentaires van hem. Meestal zijn ze tegen één iemand of tegen de overheid gericht. Een maatschappelijk probleem aan de kaak stellen. Vaak op een beetje een overdreven manier als je het ons vraagt, maar hij maakt wel zijn punt. en dat is precies waar het hem over gaat.

Zaterdag 30 oktober | 22.25 uur | NPO 3 | Michael Moore in TrumpLand

Share

2 gedachtes over “Onze TV TIP: Michael Moore in TrumpLand

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.