Onze TV TIP: Maigret Sets a Trap

Maigret Sets a Trap

Een paar weken meldden wij al dat BBC First voor steeds meer mensen te zien is. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat onze TV TIPS ook kunnen worden uitgebreid. Vandaag onze eerste TV TIP allertijden voor BBC First: Maigret Sets a Trap met Rowan Atkinson. De film is gebaseerd op de boeken van Georges Simenon, een legendarische schrijver.

Het verhaal

Maigret is een detective die over de straten van Parijs waakt. Als er in een half jaar ineens vijf moorden plaatsvinden, is heel Parijs bang. Vooral de vrouwen van Parijs, want de dader heeft het op hen voorzien. Maigret wordt steeds onzekerder en besluit een list te verzinnen om de dader in de val te lokken. Maar gaat deze list ook werken, en mag hij zijn werk überhaupt wel afmaken?

Zoals we gewend zijn van de BBC, zijn de beelden prachtig. De film is kleurrijk en door op een speelse wijze met scherpte/diepte te spelen, word je in de film gezogen. Een film die fijn wegkijkt en waarvan je wilt weten hoe hij afloopt! Daarnaast speelt Rowan Atkinson zijn rol als Maigret met verve. Totaal niet te vergelijken met Mr. Bean, waar we hem toch allemaal van kennen.

We vragen ons overigens wel af waarom iedereen in Parijs ineens zo perfect Engels praat. Als iedereen Frans had gepraat (met Franse acteurs dus) was hij net wat realistischer!

De regisseur

Ashley Pearce is de regisseur van deze film. Geen hele bekende regisseur, maar als je op IMDB kijk (waar je trouwens geen foto vindt van hem), zie je dat hij toch ontzettend veel ervaring heeft met TV films en series: Crossing Lines (kijkt de mannelijke protagonist nu op Film1), Downtown Abbey en Silent Witness zijn toch wel bekende namen! Allemaal speciaal voorde BBC gemaakt.

Donderdag 14 juli | 21.00 uur | BBC First | Maigret Sets a Trap

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.