Onze TV TIP: Lilting

Onze TV TIP Lilting

Vandaag is onze TV TIP: Lilting. Een film zonder ondertiteling, want hij komt op BBC 2. Maar wij denken dat jullie allemaal wel Engels kunnen, dus kijken maar! Hij komt trouwens wel laat (00.05 uur), dus opnemen is ook een optie.

Deze film gaat over een geïmmigreerde Chinees-Cambodjaanse moeder die de Engelse taal, na al die jaren, nog steeds niet spreekt of begrijpt. Ze woont in een bejaardentehuis en als haar enige familielid, haar zoon Kai, komt te overlijden, komt ze in een isolement. Dan leert ze in het verpleeghuis iemand leuks kennen, maar beide spreken ze elkaars taal niet. Een tolk biedt uiteindelijk de uitkomst. Deze tolk wordt gevraagd door de vriend van haar overleden zoon Kai. Niet zomaar een vriend, maar DE vriend. En laat de moeder nou net niet weten – of ze doet alsof – dat beide een relatie met elkaar hadden. Een prachtige film dus over liefdesverdriet en nieuwe liefde, nieuw samenzijn en samenzijn in het verleden.

Ben Wishaw speelt de hoofdrol in deze film, ook wel bekend als Q in de laatste James Bond films. Overigens stond deze film ook nog eens in ons eindejaarslijstje van 2015! Als dat geen goede tip is, weten wij het ook niet meer!

Vrijdag 1 april | 00.05 uur | BBC2 | Lilting

Share

4 gedachtes over “Onze TV TIP: Lilting

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.