Onze TV TIP: Les Femmes du 6ѐme étage

Les Femmes du 6ѐme étage

Een goede feelgood film op zijn tijd is best wel heel lekker. En laat onze TV TIP van vanavond nu net zo een film zijn: Les Femmes du 6ѐme étage. Een Franse film die zich afspeelt in het zo mooie en romantische Parijs. Wij beloven jullie dat je je echt heerlijk voelt na het zien van deze film. Zijn jullie al benieuwd?

Het verhaal

De rijke Jean-Louis (Fabrice Luchini) en zijn vrouw Suzanne (Sandrine Kiberlain) nemen een nieuwe dienstmeid. Waar je normaal een goedkopere Franciase zou aannemen, gooien ze het in de buurt over een andere boeg. Spaanse dienstmeisjes en -dames zijn de nieuwste mode. Wie zijn zij dan om achter te blijven. De ietwat jongere Maria (Natalia Verbeke) wordt in dienst genomen om het huis spik en span te houden en ook nog eens ontbijtjes te maken.

Maria is niet een alledaagse dienstmeid en zegt geregeld wat ze denkt. Waar dit in eerste instantie niet goed valt bij Jean-Louis, begint hij later langzaam bij te draaien. Als hij er dan ook nog eens achter komt hoe Maria woont – gezamenlijk met andere Spaanse dienstmeiden op de 6e verdieping – schrikt hij door de slechte woonomstandigheden. Wat vervolgens ontstaat, is een hechtere band tussen Jean-Louis en Maria, maar ook met de andere dienstmeisjes. Hij gaat ze helpen! Zijn leven wordt ineens weer spannend, daar waar het eerst een beetje eenzijdig was. Zou zijn vrouw er wel tegen kunnen dat ze nu wat minder aandacht krijgt? Of zou ze er een stokje voor gaan steken?

De regisseur

Wij raden in ieder geval aan om deze leuke en vermakelijke film te gaan kijken. Philippe le Guay, de regisseur, kun je kennen van films als Alceste à Bicyclette en Le coût de la Vie. Ons zegt het niets, maar misschien kunnen jullie ons vertellen of dat ook leuke films zijn?

Zaterdag 18 juni | 22.15 uur | CANVAS | Les Femmes du 6ѐme étage

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.