Le Meraviglie

Onze TV TIP: Le Meraviglie

Le Meraviglie

Vandaag zijn wij zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk. Vandaag zijn wij zo vrolijk, zo vrolijk waren wij nooit. Nee, geen Alfred Jodocus Kwak als TV TIP, maar Le Meraviglie. Een Italiaanse (en beetje vage) film over een meisje dat moderner wil zijn dan haar vader toestaat. We kunnen in ieder geval al vertellen dat Monica Bellucci een rolletje in de film meespeelt. Dat is op zijn minst al het kijken waard. Waar de film over gaat lees je natuurlijk ook bij ons.

Het verhaal

Het prachtige Italië kent vele mooie streken. Toscane is er daar één van. Het jonge meisje Gelsi woont daar, maar vindt het er maar een beetje saai. Het enige dat ze moet doen is haar vader meehelpen met allerlei klussen, en dan met name met bijen houden. Moderne apparatuur hebben ze ook niet, tot ergernis van Gelsi. Als een bekende Italiaanse presentatrice (Bellucci) dan ineens in het dorp verschijnt, staat het dorp op stelten. Zo vaak gebeurt er namelijk niet iets spannends in het dorp. Er wordt een wedstrijd uitgeschreven voor de meest traditionele boer in het dorp. Gelsi besluit zich in te schrijven. Dat haar vader hier niet blij mee is moge duidelijk zijn. Camera’s over de vloer is namelijk niet iets wat hij wil. Maar ja, het geld kunnen ze goed gebruiken. Gaat hij overstag?

De film is enigszins autobiografisch, want net als in de film, heeft ook zij een Duitse vader die Imker is. Veel parallellen dus!

De regisseur

De regisseuse van deze film is Alice Rohrwacher. Een jonge Italiaanse regisseuse die hard aan de weg aan het timmeren is. Corpo Celeste en 9×10 Novanta zijn ook films die ze op haar naam heeft staan. Haar zus Alba speelt ook mee in Le Meraviglie en is ook een veelgevraagde actrice. Ze lijken ook ontzettend veel op elkaar, net tweelingzussen als je het ons vraagt!

Zaterdag 29 oktober | 00.00 uur | NPO 2 | Le Meraviglie

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.