Onze TV TIP: Kopzorgen

Kopfüber

Ook deze zondag hebben we weer een familiefilm als TV TIP: Kopzorgen. Of eigenlijk is het Kopfüber. Maar ja, dat bekt niet zo lekker, dus dan ligt Kopzorgen meer voor de hand. Het is in ieder geval een film die in de namiddag wordt uitgezonden op de familieomroep bij uitstek: ZAPP. Uiteraard weer op NPO 3, om 15.30 uur.

Ook Zapp lijkt in te haken op de Tour de France. In deze film staat fietsen namelijk centraal. Dat vinden wij ook helemaal niet erg, aangezien wij beide fan zijn van wielrennen. Misschien kan deze film wel aan het lijstje worden toegevoegd!

Het verhaal

Net als volwassen hebben kinderen soms ook problemen. Sommige problemen zijn meteen duidelijk, maar andere ook were niet. Zo ook bij de tienjarige Sasha. Hij zit het liefste de hele dag op zijn fietst, neemt geluiden op of repareert fietsen. En dat samen met zijn vriendinnetje Elli. Ze hebben het leuk samen! Wat Sasha echter niet leuk vindt, is leren. Ja, welk kind van 10 vindt dat wel leuk?

Als Sasha vervolgens iets te rebels wordt, zoekt zijn moeder hulp. die hulp krijgt hij van Jeugdzorg. Frank is de man die hem gaat helpen. Hij komt er al snel achter dat Sasha geen normaal kind is, maar ADHD heeft. En dat is heel makkelijk te verhelpen door medicijnen te nemen.

Ligt het aan ons, of heeft ieder kind tegenwoordig een ‘rugzakje’? Maar goed, het helpt Sasha wel en ineens gaat het goed op school. Eén probleem, het heeft Sasha wel veranderd en dat is iets wat Elli niet leuk vindt. zou de vriendschap stand houden?

De regisseur

Bernd Sahling is de regisseur van Kopzorgen. Daarnaast heeft hij ook Blindgänger geregisserd, wat tevens een familiefilm is. Een echte familieman dus!

Zondag 10 juli | 15.30 uur | NPO 3 | Kopzorgen

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.