Onze TV TIP: Kauwboy

Kauwboy

Het is alweer een tijdje geleden dat we een TV TIP hadden op de zondagmiddag. Kauwboy is die TV TIP van vandaag. Een Nederlandse kinderfilm die we wel moeten tippen, gezien de lovende recensies en de vele prijzen die hij al gewonnen heeft. Overigens ook gewoon een film voor volwassenen. De titel alleen is briljant. Ben jij klaar voor een middagje op de bank met de kinderen? Of kijk je hem net als wij gewoon lekker alleen?

Het verhaal

Jojo (Rick Lens) is een jongetje van tien waarvan zijn ouders er niet altijd voor hem zijn. Papa (Loek Peters) heeft last van stemmingswisselingen en de moeder is nooit thuis. Wat doe je dan als kind dat een beetje aandacht zoekt? Precies, zelf je aandacht ergens anders zoeken. Jojo vindt die aandacht bij een jonge kauw. Je weet wel zo een vogel waarvan veel mensen denken dat het een kraai is.

Jojo heeft alleen wel een probleem, want zijn papa houdt niet van dieren in huis. Hij moet de kauw dus verborgen zien te houden. Ook zijn moeder weet van niks. Weet Jojo ondanks de aanwezigheid van de kauw een betere band met zijn vader te krijgen?

De regisseur

Boudewijn Koole is de succesvolle regisseur van Kauwboy. Twee prijzen won hij op het filmfestival van Berlijn. De beste debuutfilm en die van beste jeugdfilm. Dan ben je echt wel goed bezig als je het ons vraagt! Trage Liefde is ook een film van hem, net als Beyond Sleep, wat ook al zo een succesfilm was. We kunnen nu al niet wachten op zijn volgende film: Verdwijnen! Die is nu in productie.

Zondag 16 oktober | 15.30 uur | NPO 3 | Kauwboy

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.