Onze TV TIP: Jagten

Jagten

Onze TV TIP van vandaag is een waar pareltje: Jagten. Een Deense film die je naar de strot grijpt. Die je doet laten beven op de bank, die je laat schelden, vloeken en een film die je met dingen naar het scherm laat gooien. Zo een film is Jagten. En als je de film nog (steeds) niet gezien hebt dan verplichten wij je eigenlijk om hem te gaan kijken. Daar ga je geen spijt van krijgen: beloofd!

Het verhaal

Het zal je maar gebeuren dat ze je van kindermisbruik verdenken. Lucas (gespeeld door Mads Mikkelsen) overkomt dit. Hoe bewijs je vervolgens je onschuld en hoe reageren andere dorpsbewoners daar weer op. Dat alles komt in deze film aan bod. Jullie zullen vast wel begrijpen dat Lucas niet echt de meest geliefde persoon is in het dorp, en dat alleen omdat een kind een fantasieverhaal vertelt. Erg pijnlijk allemaal!

Een erg aangrijpende film, waarbij de mannelijke protagonist na het zien van de film zelfs aan het hyperventileren was. En briljant geacteerd door Mads Mikkelsen. Eigenlijk ongelofelijk dat hij daar geen Oscar voor gewonnen heeft!

Dank NPO 2 voor het uitzenden. Dat is namelijk zeker wel een bedankje waard!

De regisseur

De vergelijking met Festen (gisteren op TV) is snel gemaakt. Niet zo raar ook, aangezien Thomas Vinterberg de regisseur is van beide films. Vinterberg ken je misschien ook nog wel van Far from the Madding Crowd en Kollektivitet.

Zaterdag 20 augustus | 23.05 uur | NPO2 | Jagten

Share

3 gedachtes over “Onze TV TIP: Jagten

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.