Onze TV TIP: Intouchables

Intouchables

Het is weer een keer tijd voor een feelgood-film. En laten juist Franse feelgood-films extra fijn zijn. Althans, dat vinden wij. Onze TV TIP van vandaag is Intouchables, een film die bijna iedereen inmiddels wel kent. Ken je hem niet, dan kun je hem vanavond dus zien. Of je neemt hem op, aangezien hij pas rond bedtijd start.

Het verhaal

De rijke oude man Philippe (François Cluzet) takelt steeds verder af en heeft verzorging nodig. Driss (Omar Sy) daarentegen, heeft het niet zo goed en woont in een achterwijk van Parijs. Dan krijgt Driss de kans om als verzorger van Philippe aan de slag te gaan. Op het begin gaat de verzorging allemaal nog niet zo soepel. Niet zo raar ook, aangezien Driss nul komma nul ervaring heeft. Toch ziet Philippe wel wat in hem. Samen beleven ze de raarste dingen en Philippe fleurt helemaal op. Driss leert Philippe om weer te leven, om uit zijn dagelijkse sleur te komen en om dingen te durven. Je hoeft niet altijd alles te doen zoals het hoort, doe ook eens gek is de boodschap van deze film. Een mooi en grappig verhaal over het ontstaan van een innige vriendschap. Daarnaast is de film ook nog eens gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Mooi toch?

De regisseurs

De regisseurs van Intouchables zijn Olivier Nakache en Éric Toledano. De mannen doen alles samen (op filmgebied dan). Naast Intouchables hebben ze ook het wat bekendere Samba (ook met Omar Sy) en de films Nos Jours Heureux en Tellement Proches. De laatste twee kennen wij eigenlijk niet. Maar een nieuwe film staat ook al gepland, voor in 2017: Les Temps Difficiles. Als die net zo fijn is als Intouchables en Samba dan zijn wij zeer blij. Jullie ook?

Zondag 4 september | 23.20 uur | NPO 2 | Intouchables

Share

5 gedachtes over “Onze TV TIP: Intouchables

  1. Heerlijke film die ik voor de eerste keer tijdens het PAC-festival (het volgende PAC-festival is trouwens binnenkort) zag en daarna nog diverse keren gezien heb. Samba heb ik nog steeds niet bekeken, maar die is dus ook goed?

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.