Onze TV TIP: The Tale of the Princess Kaguya

Het Verhaal van Prinses Kaguya

Goedemorgen of middag allemaal. Allereerst natuurlijk de beste wensen. Het jaar begint al goed, want we hebben vanmiddag al een animatiefilm als TV TIP die meer dan het kijken waard is: The Tale of the Princess Kaguya. Wederom een film voor de kleinere kinderen onder ons, die ze samen met de ouders kunnen kijken. Ook gewoon lekker op een christelijk tijdstip, in de middag. Benieuwd waar The Tale of the Princess Kaguya over gaat?

Het verhaal

Deze film gaat over een heel klein Japans meisje, Kaguya, dat in een bamboesteel woont. Ze wordt ontdekt door een bamboesnijder, die vervolgens besluit haar samen met zijn vrouw op te voeden. Ineens begint ze te groeien en is ze een hele mooie jonge vrouw. Haar vader ziet dit als een mogelijkheid. Zijn ‘prinses’ is namelijk de sleutel naar een beter leven. Eén nadeel, Kaguya moet wel haar leven achterlaten wat ze heeft, inclusief haar vrienden. En dat doet ze niet zomaar. Hoe zal het aflopen?

De regisseur

De regisseur is Isao Takahata, die in totaal acht jaar aan deze film werkte. Isao is samen met Hayo Miyazaki de oprichter van Studio Ghibli. Samen regisseerden ze ook Grave of the Fireflies. Veel plezier met het kijken naar dit pareltje. Je moet er wel de tijd voor nemen, want hij duurt 137 minuten lang!

Zondag 1 januari | 15.35 uur | NPO 3 | The Tale of the Princess Kaguya

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.