Onze TV TIP: Hector

Hector
Onze TV TIP van vandaag is er één die we nog niet gezien hebben, maar waarvan Kurt (van Kurt Blogt) zegt dat het een pareltje is: Hector. Het is in ieder geval één van de best bekeken films van België in de bioscoop. Allertijden. En dat is best knap voor een film die al 1987 in de bioscopen draaide. Nu maar hopen dat hij ook echt goed is, anders zwaait er wat voor Kurt!

Het verhaal

Nu kunnen wij hier een heel verhaal gaan ophangen hoe de film gaat, maar dat heeft Kurt dus al gedaan naar aanleiding van onze Nederland versus België. Ben je heel erg benieuwd naar het verhaal dan verwijzen wij je door naar het betreffende artikel van Kurt. Hij legt perfect uit waarom je de film moet kijken.

We kunnen wel iets vertellen over de hoofdpersonen. Hector wordt namelijk gespeeld door Urbanus, die geen onbekende is voor ons. De mannelijke protagonist groeide op met films van hem (onder andere KoKo Flanel) en de ietwat ranzige strips waren meer dan vermakelijk. Daarnaast speelt ook onze eigen Sylvia Millecam mee. Je weet wel, die vrouw die kanker had, en in plaats van naar een specialist te gaan, voor alternatieve geneeswijze koos. Helaas bleek dat een verkeerde keuze te zijn.

De regisseur

Stijn Coninx is de regisseur van Hector. Daarnaast is hij ook nog de regisseur van Daens, Koko Flanel en Marina.

Zondag 24 juli | 20.05 uur | één | Hector

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.