Onze TV TIP: Hannah and Her Sisters

Hannah and Her Sisters

Wij vinden het altijd weer afwachten bij Woody Allen of zijn films goed zijn. Soms slaat hij de plank helemaal mis, maar soms weten zijn films ons te raken. Onze TV TIP van vandaag, Hannah and Her Sisters, is zo een film die bij ons wel de juiste snaar raakt.

Het verhaal

Zoals zo vaak bij Woody Allen, speelt ook deze film zich in New York af. Heel verrassend gaat het over Hannah en haar zussen. Hannah (Mia Farrow, de ex-vrouw van Allen) heeft al een heel gezin, terwijl haar zussen een totaal ander leven leiden. Lee (Barabara Hershey) is een beetje de betweter van de drie en Holly (Dianne Wiest) heeft grootse carrièreplannen, zonder dat die echt van de grond komen. Wat de zussen wel met elkaar gemeen hebben is hun liefdesleven. Hoe kan dat ook anders in het grote New York. Allen zelf speelt ook mee in de film, als Mickey (niet die grote muis van Disney). Ook Michael Cain mag niet ontbreken, want hij won zelfs een Oscar voor zijn rol. doet hij goed!

Dialogen spelen vaak een belangrijke rol in de films van Allen, zo ook in deze. De ene keer zijn ze grappig en de andere keer zijn ze weer serieus. Het leuke is dat je zelf ook iets meer na gaat denken over je eigen leven.

De regisseur

Zoals gezegd is Woody Allen de regisseur. Het aantal films dat op zijn naam staat is bijna oneindig. Annie Hall, Manhattan, Vicky Christina Barcelona, Midnight in Paris, Blue Jasmine, Magic in The Moonlight en ga zo maar door zijn allemaal door hem geregisseerd.

Maandag 20 juni | 22.00 uur | CANVAS | Hannah and Her Sisters

Share

3 gedachtes over “Onze TV TIP: Hannah and Her Sisters

  1. Het probleem met Allen is dat hij elk jaar een film wil maken en dat soms ten koste gaat van de kwaliteit. Ben niet z’n grootste fan, maar hij heeft er wel een paar goede op z’n naam staan.

    Deze heb ik een tijd geleden gezien en alhoewel ik me er nog maar weinig van kan herinneren vond ik ‘m wel aardig omdat ik ‘m een 7 heb gegeven 🙂

    1. Ik zou hem denk ik een 8 geven.

      Helemaal eens met de analyse over het aantal films dat hij maakt. Ik denk inderdaad dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Niet altijd natuurlijk, maar de laatste paar jaar vind ik dat zeker wel. Toch heeft hij best wel wat prijzen gewonnen met zijn laatste film. Misschien omdat hij zijn naam mee heeft? Of wij zijn gewoon kritisch, dat kan natuurlijk ook!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.