Onze TV TIP: De Reuzenpelikaan

Nicostratos, Le pelican

Vandaag hebben we weer een TV TIP die geschikt is voor de kleintjes, maar ook voor de ouders: De Reuzenpelikaan. Gewoon lekker in de middag, zodat je samen op de bank kan kijken. De Reuzenpelikaan is overigens niet de echte titel van de film, dat is Nicostratos, Le pelican, maar dat is zo lastig uit te spreken voor de kleintjes. Het is in ieder geval een Franse film die in zijn geheel is opgenomen in Griekenland. Lekker, zo net voor de vakantie.

Het verhaal

Als moeders doodgaan, is dat natuurlijk niet leuk. Voor niemand is dat leuk, maar helemaal niet als je jong bent. Yannis verloor zijn moeder toen hij jong was en woont nu met zijn vader op het Griekse eiland in een huis ergens op een verlaten eilandje. Wat moet je dan als 14-jarige? Vooral als de band met je vader niet echt om over naar huis te schrijven is. Vrij weinig dus!

Dan vindt hij een jonge reuzenpelikaan (die zijn kleiner dan dat het klinkt) en besluit hem te gaan opvoeden. Er ontstaat een vriendschap tussen de twee. Dat klinkt misschien raar, maar het is echt zo. Ook ontmoet hij Angéliki, een meisje van ongeveer dezelfde leeftijd. Zoals zo vaak in dit soort films wordt hij natuurlijk tot over zijn oren verliefd op haar. Zou hij ook weer een goede band met zijn vader op kunnen bouwen?

Laat je verrassen door de prachtige vriendschappen, de bijpassende muziek maar ook door de prachtige natuur van Griekenland. Het verhaal en al aspecten samen maken deze film tot een succes. En dan te bedenken dat hij gewoon op een zondagmiddag te zien is. Heerlijk!

De regisseur

De regisseur van deze film is de Fransman Olivier Horlait. Hij heeft pas één film zelf geregisseerd, maar is vaak de assistent van de echte regisseur geweest. Zo heeft hij onder andere ook een steentje bijgedragen aan The Fifth Element.

Zondag 26 juni | 15.30 uur | NPO 3 | De Reuzenpelikaan

Share

3 gedachtes over “Onze TV TIP: De Reuzenpelikaan

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.