Onze TV TIP: Dallas Buyers Club

Vandaag is onze TV TIP: Dallas Buyers Club. Matthew McConaughey kreeg door deze film in 2014 eindelijk de erkenning waar hij al zo lang op aasde. Voor zijn rol als Ron Woodroof werd hij namelijk beloond met een Oscar. Niet heel verrassend dat deze film dus nu – zondag zijn de uitreikingen – op TV komt.

Als bij Ron aids wordt geconstateerd, geven de doctoren hem nog maximaal een maand te leven. Ron is echter niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten en smokkelt illegale medicijnen uit Mexico om zijn leven te verlengen. En hij helpt niet alleen zichzelf, maar ook andere. Mensen kunnen zich aanmelden bij Ron zijn club: Dallas Buyers Club. Niet echt legaal, maar als het om langer leven gaat probeert iedereen alles wat binnen zijn of haar macht ligt, lijkt mij. Als hij bij de Food & Drugs Administration (FDA) de medicijnen toch wil laten legaliseren – want ja de medicijnen werken – willen ze geen medewerking verlenen. Wat volgt is een strijd tussen beide partijen.

Ook Jared Leto ontving een Oscar voor zijn rol als travestiet in deze film. Voor beste mannelijke bijrol wel te verstaan. De regisseur, Jean-Marc Vallee, heeft deze biografie in onze ogen op een mooie wijze vertaald naar het witte doek. Kijkt allen!

Vrijdag 26 februari | 22.30 uur | NPO 3 | Dallas Buyers Club

Share

5 gedachtes over “Onze TV TIP: Dallas Buyers Club

  1. Knappe film met een McConaughey die met de jaren beter wordt als acteur. Ik was vroeger geen fan van de man, maar ik ben het wel geworden met films als Mud, The Wolf of Wall Street, True Detective en deze. Ik ben het dan ook volmondig met jullie eens: dit is een aanrader!

  2. Mooie film en inderdaad een aanrader. McConaughey speelt voortreffelijk zijn rol, maar Jared Leto is echt briljant als je het mij vraagt. Wat is die man veelzijdig!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.