Onze TV TIP: Captain Phillips

Captain Phillips

 

Vandaag hebben we een TV TIP die eigenlijk geen filmhuisfilm is, maar een heuse thriller. Toch vinden wij hem het tippen waard, aangezien het verhaal wel heel erg aanspreekt en op de waarheid is gebaseerd. De film waarover we het hebben is Captain Phillips, met Tom Hanks. Wil je weten waar hij over gaat?

Het verhaal

Weten jullie nog dat er in Somalië ontzettend veel schepen gekaapt werden? Piraten – niet te verwarren met piraten uit films zoals The Pirate of the Caribbean – overvielen daar schepen die immens groot waren. En dat simpelweg door gebruik te maken van een klein speedbootje. Je zou toch denken dat je daar wel van kunt winnen. Niets was helaas minder waar.

Aangezien Captain Phillips een Amerikaanse film is, gaat het in dit geval natuurlijk ook over een Amerikaans schip. Kapitein Phillips (Hanks) vaart met een vrachtschip langs Somalië als ook zijn ineens de dupe zijn van piraten. Ondanks de kaping doet Captain Phillips er alles aan om zijn bemanning te redden van de dood. Hiervoor dient hij alleen wel af te rekenen met Muse, één van de piraten, en nu de kapitein van het schip. Zou het Captain Phillips lukken om al zijn bemanning en hemzelf te redden? En de piraten, gaan die er uiteindelijk met het gewenste losgeld vandoor?

De regisseur

Paul Greengrass is geen onbekende regisseur.  Hij regisseerde namelijk ook Bloody Sunday (wel een filmhuisfilm) The Bourne Ultimatum, The Bourne Supremacy, Jason Bourne en Flight 93. Je kunt dus wel stellen dat het een ervaren regisseur is die weet wat er voor nodig is om een waargebeurde thriller te maken.

Ga er dus maar lekker voor zitten, want de film begint al lekker op tijd. Ook wel een keer fijn, aangezien onze meeste TV TIPS erg laat worden uitgezonden.

Zaterdag 1 oktober | 20.00 uur | RTL 5 | Captain Phillips

Share

4 gedachtes over “Onze TV TIP: Captain Phillips

  1. Fijne film hoor, ik heb hem destijds in de bios gezien. Vooral het acteerwerk van Tom Hanks aan het einde van de film Is me bijgebleven.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.