Brozer

Onze TV TIP: Brozer

Brozer

Wij hebben zitten slapen! Hoezo dan? Nou, vandaag is Brozer onze TV TIP. Een documentaire-achtige film die het kijken meer dan waard is. Aangezien Brozer het vervolg is van Broos, zou het logisch zijn dat we Broos ook als TV TIP zouden geven; als hij op TV kwam. Dat was dus vorige week. Die hebben wij dus helemaal gemist. Sorry, sorry, sorry! We hopen dat je desalniettemin toch naar Brozer gaat kijken, want je zult zeker niet teleurgesteld zijn. Wel verdrietig, waarschijnlijk. Waarom dan?

Het verhaal

Een Nederlandse film / documentaire over Muis (Leonoor Pauw) die aan kanker lijdt. Haar leven ziet er daarna anders uit. Ze wordt bijgestaan door haar drie zussen (Marnie Blok, Adelheid Roosen en Lieneke Le Roux). Echter, Muis (Pauw), die in de film aan kanker leed, leed daar in de ‘echte wereld’ ook aan. Er werd dan ook regelmatig geschakeld tussen de film en realiteit. De actrices wisten op een gegeven moment zelf ook niet meer of ze nu in een film speelden of dat het realiteit was.

Brozer is confronterend, van het begin tot het eind en er is gebruik gemaakt van goede muziek. Vooral het nummer Laser Beam van Low hakte er behoorlijk in. Ook make-up speelt een belangrijke rol in deze film. Wij hebben daar al eerder een artikel over geschreven. Ben je daar benieuwd naar?

De regisseur

Mijke de Jong is de regisseuse van Brozer, net als dat ze dat ook van Broos was. Die moet stevig in haar schoenen hebben gestaan tijdens deze film, want makkelijk zal het niet zijn geweest. Maar gezien haar verleden kunnen we wel zeggen dat ze in ieder geval veel – zeg maar gerust heel veel – ervaring heeft. Tussenstand, Het Zusje van Katia, Bluebird en Layla M. zijn allemaal door haar geregisseerd.

Vrijdag 28 oktober | 22.55 uur | NPO 2 | Brozer

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.