Onze TV TIP: A Somewhat Gentle Man

A Somewhat Gentle Man

Net als gisteren, hebben we ook vandaag maar één TV TIP. Zouden de TV TIPS weer bijna op zijn? En overigens weer een TIP die we niet kennen. Dit keer is dat de misdaadkomedie A Somewhat Gentle Man uit Finland, eigenlijk En Ganske Snill Mann getiteld. Net als gisteren speelt ook Stellan Skarsgård dit keer weer de hoofdrol en ook dit keer speelt een gevangenis een belangrijke rol. Benieuwd waar deze film over gaat?

Het verhaal

Ulrik (Skarsgård) is iemand die niet zo lief is voor mensen. Hij vermoordt en verminkt ze, maar toch heeft hij een klein hartje. Desondanks belandde hij uiteindelijk wel in de gevangenis. Na een straf van twaalf jaar te hebben uitgezeten komt hij weer buiten te staan. Buiten de gevangenis wacht Jensen op hem, een redelijke maffiabaas die graag dingen geregeld ziet. Zo wil Jensen bijvoorbeeld dat Ulrik eventjes zijn verrader vermoordt!

Aangezien Ulrik net 12 jaar heeft zitten brommen, heeft hij daar geen zin in. In plaats daarvan brengt hij liever tijd door met zijn inmiddels volwassen zoon, die zijn zaakjes wel goed voor elkaar heeft. Zo heeft hij bijvoorbeeld ook een vriendin, die dan weer niet zo blij is met de komst van Ulrik. Nou ja, eigenlijk is het meer haar familie die er niet zo blij mee is. Wij denken overigens ook niet dat wij een schoonvader zouden willen die mensen heeft vermoord. Ulrik blijft er vooralsnog rustig onder, maar blijft hij dat ook?

De regisseur

Hans Petter Moland is de regisseur van de film. Naast deze film kun je hem ook kennen van Aberdeen, Kraftidioten en The Beautiful Country. Kun je kennen he, want ons zegt dit, net als gisteren ook weer helemaal niets! En dat terwijl wij toch echt een filmblog zijn; wij schamen ons diep!

Zaterdag 24 september | 22.35 uur | CANVAS | A Somewhat Gentle Man

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.