Onze TV TIP: A Late Quartet

A Late Quartet

Vandaag hebben we één TV TIP op het programma staan. Een TIP die iets te maken heeft met muziek: klassieke muziek wel te verstaan. A Late Quartet is dan ook een film die heerlijk wegkijkt zo op de zaterdagavond. En de acteurs zijn ook de moeite waard. Benieuwd wie er in deze film meedoen?

Het verhaal

Wanneer Peter Mitchell (Christopher Walken) besluit te stoppen als cellist in een strijkkwartet, komen de overige drie mede musici voor een moeilijke keuze te staan. Doorgaan zonder hem of simpelweg stoppen? En wie wordt dan überhaupt eerste speler wanneer toch wordt besloten om door te gaan. Lastige keuzes die gemaakt moeten worden. Naast Christopher Walken maken Philip Seymour Hoffman (waar speelde hij niet in), Catherine Keener (Into the Wild) en Mark Ivanir (Schindler’s List) het kwartet compleet.

De regisseur

Yaron Zilberman is de regisseur. Zegt jullie dat iets? Ons niet zoveel. Als we zijn films zien nog steeds niet. Want bij Watermarks gaat er echt geen belletje rinkelen. Desalniettemin een film die is aan te raden.

Zaterdag 13 augustus | 22.35 uur | NPO 2 | A Late Quartet

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.