Onze TV TIP: 22 Jump Street en 21 Jump Street

22 Jump Street en 21 Jump Street

Huh! Klopt die titel van de TV TIPS wel? Ja, die klopt. Hoewel het logisch lijkt dat 21 Jump Street als eerste wordt uitgezonden, is dat in dit geval niet zo. Ergens is dat ook wel begrijpelijk, want 21 Jump Street is al wel op TV geweest en 22 Jump Street nog niet. Wij hebben ons in ieder geval meer dan vermaakt met 22 Jump Street en 21 Jump Street. Echte guilty pleasures voor ons, vandaar ook de tips!

Tip: heb je ze beide nog niet gezien, neem ze dan op. dan kun je ze op een andere dag in de goede volgorde kijken. Maar waar gaan ze over? In logische volgorde leggen wij dat uit, maar dus niet op volgorde van tijdstip van uitzenden!

21 Jump Street

Uiteraard is deze film gebaseerd op de gelijknamige successerie uit de jaren 80, waarmee Johnny Depp doorbrak. Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) zijn net klaar met studeren besluiten om bij de politie te gaan. Hogerop besluiten ze dat ze zich wel kunnen aansluiten bij Jump Street, een divisie die veel undercover gaat op high schools. Hun doel is om, als broers, een drugsbende op te sporen zonder op te vallen. Alleen dat is nog niet zo makkelijk als gezegd, aangezien de mannen nog steeds van feesten houden en af en toe ook best wel onhandig zijn. Daarnaast gaat het er tegenwoordig ook wel iets anders aan toe dan in hun tijd. Alhoewel, je hebt nog steeds de popiejopie mannetjes en de nerds. Dat is ook het geval bij Schmidt en Jenko (jullie mogen raden wie de nerd is). Zouden de twee mannen de bende kunnen opsporen zonder hun divisie te schande te brengen?

Hoewel de film soms een tikkeltje flauw en over the top is, is de humor het merendeel van de film geweldig. Ook dat overdreven acteren en de special effect horen gewoon bij de film. zonder zou de film eigenlijk niet zo leuk zijn. Hill en Tatum vullen hun rollen goed in en doen je soms terug verlangen naar je eigen studietijd!

Dinsdag 7 juni | 23.10 uur | Veronica | 21 Jump Street

22 Jump Street

Het vervolg op 21 Jump Street is dus logischerwijs 22 Jump Street. Schmidt en Jenko zijn nog maar nauwelijks van hun eerste klus bekomen, als ze voor hun divisie aan een tweede klus beginnen. Jullie raden het al, wederom op een higschool. Waar de eerste keer de vriendschap stand hield, wordt deze in 22 Jump Street zwaar op de proef gesteld. Hebben ze wel allen voor elkaar over en willen ze wel samen de zaak oplossen? Ook dit keer is het weer een drugs gerelateerde zaak.

22 Jump Street gaat qua humor vrolijk verder waar 21 Jump Street is opgehouden. Houd je niet van 21 Jump Street, neem dan ook niet de moeite om 22 Jump Street te kijken. Dan zijn de films gewoon niet aan jou besteed. Dat is niet erg, toch? De aftiteling is trouwens briljant, maar dat terzijde.

De regisseur van beide films zijn Phil Lord en Christopher Miller. Zij zijn ook bekend van Clowdy with a Chance of Meatballs en The Lego Movie (ook briljant).

Dinsdag 7 juni | 20.30 uur | Veronica | 22 Jump Street

 

Share

10 gedachtes over “Onze TV TIP: 22 Jump Street en 21 Jump Street

  1. Dit zijn heerlijke actiekomedies hoor! Vooral dat deel dat Tatum een kogelvrij vest draagt wanneer zijn chef erachter komt dat ie met zijn dochter aan de haal is geweest. Episch!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.