Onze TV TIP: King of Devil’s Island

King of Devil's Island

Slechts één TV TIP vandaag, en dan ook nog één die we eigenlijk helemaal niet kennen. Oftewel een TV TIP op basis van ons onderbuikgevoel. Nu maar hopen dat hij goed is. Ow ja, onze TV TIP van vandaag heet trouwens King of Devil’s Island, die eigenlijk Kongen av Bastøy heet omdat het een Noorse film is. Het is in ieder geval een thriller met Stellan Skarsgård. Waar de film over gaat?

Het verhaal

King of Devil’s Island is een waargebeurd verhaal en speelt zich af in 1915. In Noorwegen kennen ze een beruchte jeugdgevangenis genaamd Bastøy. Heel logisch dat hier allemaal jonge mensen zitten die niet allemaal zo lief zijn geweest. De 17-jarige Erling heeft het daar – heel logischerwijs – niet zo naar zijn zin; hij wil ontsnappen. Hij ziet ook wel mogelijkheden, want de bewakers hebben geen wapens, de gevangen hebben veel vrijheid en een hek staat er ook al niet om de gevangenis. Dat laatste is ook niet nodig, aangezien Bastøy op een eiland ligt.

Als leider van een grote groep krijgt Erling de gewenste ontsnapping ook voor elkaar. Als de groep hun ontsnapping aan het vieren is, komt de Noorse regering in actie. En die zijn waarschijnlijk minder coulant dan de milde gouverneur van het eiland (Skarsgård). Zouden de jonge criminelen weer achter slot en grendel komen?

De regisseur

De regisseur van deze Noorse film is Marius Holst. Een man die eigenlijk alleen maar Noorse films heeft gemaakt die wij niet kennen. Kennen jullie bijvoorbeeld de films Ti Kniver i Hjertet, Øyenstikker en/of Blodsbånd? Wij in ieder geval niet. Nu maar hopen dat de TV TIP van vandaag in ieder geval goed is, dan hebben we een reden om ook de andere films van hem te gaan kijken.

Vrijdag 23 september | 22.00 uur | CANVAS | King of Devil’s Island

Share

4 gedachtes over “Onze TV TIP: King of Devil’s Island

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.