Vijf jonge acteurs en actrices die ons wel kunnen bekoren!

jonge acteurs en actrices

Wij zien best wel wat films in de bioscoop, dat moge duidelijk zijn. Wat dan op gaat vallen is dat je bepaalde jonge acteurs en actrices steeds vaker in films ziet opduiken. Zo zitten er een paar acteurs en actrices van in de twintig bij, waar wij wel een warm gevoel van krijgen als ze in een film meespelen. Niet alleen vanwege de ‘looks’ natuurlijk, maar meer vanwege de goede acteerprestaties. Vijf van die jonge acteurs en actrices willen wij er even uitlichten.

Adèle Haenel (1989)

De oudste in dit lijstje, maar nog steeds jong. Onze eerste kennismaking met deze Française was in Suzanne, waarin ze een rebellerende dochter speelde. Daarna hebben we ook nog Naissance des Pieuvres (Water Lilies)met haar gezien, al stamt die al uit 2007. Les Combattants (die nog steeds op onze Blindspotlijst staat) volgde een jaar later. En ze heeft echt al naam gemaakt, want ze schitterde ook in Les Ogres, La Fille Inconnue, Nocturama en 120 Battements Par Minute. Wat een lijst al!

Kevin Azaïs (1992)

Een Fransman die uit het jaar 1992 stamt, maar inmiddels al in een aantal films is opgevallen. Zijn doorbraak was waarschijnlijk Les Combattants, waarvoor hij prijzen voor zijn rol won. Misschien wel mede dankzij Adèle Haenel? Wij zagen Kevin voor het eerst op het IFFR van 2017 in de film Compte tes Blessures. Hij viel gelijk op, niet alleen vanwege zijn indrukwekkend uiterlijk, maar ook vanwege zijn rol. Dat deed hij vervolgens ook in de zoetsappige Souvenir, aan de hand van Isabelle Huppert. En als je met haar mag acteren, dan weet je dat je op de goede weg bent. Een jongeman om in de gaten te houden. Dat is zeker!

Barry Keoghan (1992)

Als je Dunkirk hebt gezien, kan het haast niet anders dan dat je de Ier Barry al gezien hebt. Dat is die jongen met die prachtig opvallende ogen. Weet je wie we bedoelen? Maar goed, acteren deed hij ook al prima in die film, net als in Light Thereafter, die wij dit jaar op het IFFR hebben gezien. In die laatste film speelt hij zelfs de hoofdrol. In Trespass Against Us speelde hij naast Michael Fassbender en Brendan Gleeson. Daarnaast heeft hij ook een rol in The Killing of a Sacred Deer, een film die nog in de bioscopen moet verschijnen, maar het al erg goed deed op het filmfestival van Cannes.

George MacKay (1992)

Ook al zo een opvallende verschijning: George Mackay, een Engelsman. De eerste keer dat we kennis met hem maakten was in Defiance, toen hij echt nog jong was. Echt opvallen deed hij pas in Pride, een geweldige Britse feelgood film. De laatste film die we met hem hebben gezien was Captain Fantastic, waarin hij de oudste zoon van Ben speelt. wij willen hem in ieder geval wel vaker zien, want getalenteerd vinden wij hem wel.

Adèle Exarchopoulos (1993)

Hoewel deze naam nogal Grieks klinkt, is Adèle, net als haar naamgenoot in deze lijst, ook gewoon een Française. Opvallen deed ze in La Vie d’Adèle. Dat kon ook niet anders want er zaten nogal vaak wat expliciete seksscènes in. Wat een film was dat zeg, en samen met Léa Seydoux (die te oud is voor dit lijstje) speelde ze geweldig. Vervolgens bleef ze voor ons even onder de radar, maar nu is ze weer in de bioscopen te bewonderen in Orpheline. Inderdaad, naast de andere Adèle in deze lijst. Overigens heeft deze Adèle een van de mooiste monden van de wereld. Dat ja dat maar weet!

Wie zijn jullie favoriete jonge acteurs en actrices?

Geschreven door de mannelijke Protagonist

Share

5 gedachtes over “Vijf jonge acteurs en actrices die ons wel kunnen bekoren!

  1. Moet eerlijk bekennen dat ik er bijna geen enkele ken op basis van de namen, maar toen ik de films las die een aantal hadden gedaan kende ik er toch meer 🙂

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.