Tien films op IFFR Unleashed die wij top vinden!

films op IFFR UnleashedWe hebben er eerder al over geschreven: IFFR Unleashed. De video on demand dienst met alleen maar films die ook op IFFR zelf hebben gedraaid. Voor het gemak hebben wij er voor jullie tien films op IFFR Unleashed uitgelicht, waarvan wij vinden dat deze top zijn. Zoals ze vaak bij onze lijstjes, weer geheel willekeurig. Benieuwd naar die tien goede films op IFFR Unleashed?

Laissez Bronzer Les Cadavres

Als je van spektakel houdt, dan zit je goed bij Laissez Bronzer les Cadavres. Een absurdistische film die meer dan het kijken waard is. Je hoofd stilhouden lukt niet, want de beelden flitsen voorbij. Er is zoveel te zien. Denk Kill Bill, maar dan beter. En ja, dat zeggen wij hardop.

J’ai Tué Ma Mère

Van Xavier Dolan en dus in deze lijst. Dat was niet zo een moeilijke keuze om J’ai Tué Ma Mère op te nemen. Zijn debuutfilm, al is dat niet te zien. De muziek is werkelijkwaar hemels en liefde en haat liggen dichter bij elkaar dan je denkt. DRAMA met hoofdletters.

Atlantic.

Een film van een Nederlander, over een jongen die vanuit Marokko per surfplank naar Spanje wil surfen. Daar wil hij een beter leven. Als je helder nadenkt een kansloze missie, maar zonder hoop ben je nergens. En Mission Impossible bleek ook gewoon mogelijk, dus zijn surfreis misschien ook wel!

Le Conseguenze dell’Amore

Dit vinden wij waarschijnlijk de beste film van Paolo Sorrentino, die je misschien beter kent van La Grande Bellezza, Youth en Loro. Niet voor niets namen wij Le Conseguenze dell’Amore ook al op in onze lijst van tien beste Italiaanse films en series!

Kid

De beste film van Fien Troch is Kid als je het ons vraagt. Nee, niet Home. Een rauwe film die verre van vrolijk is te noemen. Dat heeft mede met de opvoeding van Kid te maken, waardoor hij constant van zich afbijt. En dan dat einde!

Nebraska

Alexander Payne wist met Nebraska meer dan te overtuigen. Een film met alleen maar contrasten. Dat is ook te zien in beeld, want de film is in zwart-wit geschoten, waarbij zwart overheerst. Het leuke aan deze film is dat de maatschappij toch wel even op de hak wordt genomen. Want wie heeft er nog niet de loterij gewonnen via de mail?

Gluckauf

Een bikkelharde Nederlandse thriller over vader en zoon. Dat is Gluckauf. Pa is alcoholist en heeft een schuld bij de maffia. Zoon wil die wel even gaan aflossen. Grauwer dan dit krijg je bijna niet in Nederland. Het mooie Limburgse landschap heeft een mooie bijrol als je het ons vraagt.

Ida

Ow, ow, ow, wat maakt Pawel Pawlikowski toch mooie films. Ida dateert al weer van 2013, maar wat een prachtig zwart-wit film. Contrasten in beeld en verhaal. Zijn nieuwste film, Cold War, vinden we eigenlijk nog mooier, maar ja, die staat niet op IFFR Unleashed.

Beyond Sleep

Een Nederlandse boekverfilming die zich in een prachtig landschap afspeelt. Wat is echt en wat is een droom? Beyond Sleep is diepzinnig en laat je nadenken. Zelfs in je eigen dromen.

Wadjda

De laatste film in het rijtje is een film uit Saudi-Arabië: Wadjda. Zoveel films komen er niet uit dat land, maar deze staat met recht in deze lijst. Waarom meisjes daar minder rechten hebben dan jongens? Geen idee, maar Wadjda trekt zich daar niets van aan. Net als de regisseuse, die lekker doet wat ze wilt.

Wat is jouw favoriete film op IFFR Unleashed?

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.