Onze tien favoriete films op Cinetree!

Cinetree

Wij zijn verliefd op Cinetree. Je weet wel, die VOD dienst uit ons eigen kikkerlandje. Naast dat we het een mooi concept vinden – je kunt films los bestellen maar ook een maandabonnementje met roterende films nemen -, hebben ze veel films die naadloos bij onze smaak aansluiten. Zoveel films zelfs dat wij een top tien kunnen samenstellen van onze favoriete films die daar te vinden zijn. Benieuwd naar onze tien favoriete films op Cinetree?

Mommy

Elke film Xavier Dolan is te vinden op Cinetree. Niet vervelend als je nog net niet onder een dekbed van hem slaapt. Mommy vinden wij zijn beste film. Een meesterwerk als je het ons vraagt. Een film die zo puur en echt overkomt dat je zelf het idee hebt dat je deel uitmaakt van de film.

Son of Saul

Een beklemmendere film dan Son of Saul vind je haast niet. Het vierkante beeldformaat zorgt ervoor dat alleen de hoofdpersoon er toe doet. Ook je blikveld is daardoor beperkt. De rest is ondergeschikt. Mede door de muziek zit je van begin tot eind op het puntje van je stoel. Eén van de beste oorlogsfilms van de laatste jaren!

American Honey

Roadmovie, coming of age en dramafilm in één. Wat wil je nog meer? Een ontdekkingstocht zonder dat er echt een plot en dus verhaallijn aanwezig is. En als American Honey is afgelopen heb je zoveel energie dat je de hele nacht kunt doorhalen. Kijken maar!

Juste la Fin du Monde

Daar is er weer één, een film van Xavier Dolan. Je weet wel, die man die alles kan. Dit keer met een film met een cast waarvan iedereen de acteurs waarschijnlijk wel kent. Zoals altijd staat de geaardheid van de hoofdpersoon weer voorop. Al zijn de familieproblemen ook wel een terugkerend item bij Dolan, zo ook in Juste la Fin du Monde.

Pride

Humor kan zo belangrijk zijn in een film. Vooral als je het gebruikt bij een toch wel heel serieus en waargebeurd verhaal als Pride. Homo’s die samenwerken met mijnwerkers. Waarom? Omdat de regering te beroerd was om voor de rechten van beide op te komen! Geen fictie, gewoon de harde waarheid.

Victoria

Victoria is in één shot is opgenomen, zonder plakwerk. Ze hebben er drie keer over gedaan en de derde keer was ook de laatste keer dat ze het probeerden. Gelukkig voor ons is het gelukt. Een triestige film waarin de spanning langzaam maar zeker wordt opgebouwd.

Ida

Helemaal in zwart-wit geschoten is deze Poolse film. Een film over de jonge Ida die in een klooster woont. Ze gaat nog één keer terug naar haar tante, waar ze is opgegroeid. Daar komt ze meer te weten over wie ze is en wat ze nu eigenlijk wil. Want als je in het klooster zit, is seks bijvoorbeeld wel een taboe. En als je jong bent wil je ook wel eens een verzetje, toch?

The Diary of a Teenage Girl

Deze coming of age film bespreekt iets waar een taboe op rust. De 15-jarige Minnie houdt een digitaal dagboek bij over haar dagelijkse bezigheden. Vandaar ook de titel The Diary of a Teenage Girl. Ze is vrij opgevoed en haar moeder laat haar veelal met rust. Maar wat als je dochter het met je vriend doet? Mooie muziek, een mooie setting en een beetje spanning maken deze film zeer compleet.

Amour

Moeten we echt nog iets vertellen over Amour? Als je deze film van Haneke nog niet hebt gezien, dan heb je onder een steen geleefd. Eén van onze persoonlijke favorieten in ieder geval. Ouder worden is niet altijd even prettig. Vooral niet als je het einde nadert. Maar hoe ga je daar mee om?

La Vita è Bella

Een Italiaanse klassieker is La Vita è Bella, die ondanks het onderwerp over WOII zo ontzettend lief en aandoenlijk is. Een vader en zijn zoontje zitten in een concentratiekamp, maar door de verbeeldingskracht van de vader heeft het zoontje dat totaal niet in de gaten. Papa maakt van alles een spelletje, waarbij zoonlief zelfs een tank kan winnen. Humor en drama gaan hier hand in hand.

Dit zijn onze tien favoriete films op Cinetree. En dan te bedenken dat er nog heel veel ander moois opstaat wat we nog niet eens benoemd hebben.

Share

2 gedachtes over “Onze tien favoriete films op Cinetree!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.