Onze Blindspots van 2016: een derde tussenstand!

blindspots

Mensen, we hebben op het begin van het jaar onszelf waarschijnlijk een onhaalbaar doel gesteld. 32 films kijken die je nog heel graag wilt zien, vervat in een Blindspotlijst. Die films hadden wij vorig jaar gemist en zijn zodoende op de lijst terechtgekomen. Op het moment van schrijven zijn we op de helft, dat wil zeggen dat we 16 films van de 32 hebben gezien. Nog 16 blindspots te gaan dus! Sinds de vorige tussenstand, hebben we wel weer zeven films gezien. Welke?

Sicario

Deze misdaadthriller van Dennis Villeneuve werd door vele medeblogger aangeraden. Dat maakte ons daardoor wel nieuwsgierig. Kate Macer (Emily Blunt) gaat de strijd aan met drugscriminelen. Als ze de kans krijgt om hogerop mee te werken, grijpt ze die kans met beide handen aan. Ook om de dader te vinden die de dood van enkele collega’s op zijn geweten heeft.

Eigenlijk vonden we de film een beetje tegenvallen. In die zin dat we er meer van hadden verwacht. Hoewel het een spannend verhaal moest zijn, was hij dat vaak niet. Het tempo ontbrak en de actiescènes waren beperkt aanwezig. Een prima filmpje voor thuis op de bank, maar we zijn blij dat we er niet voor naar de bioscoop zijn gegaan. Zo, dat is eruit!

Selma

Hij stond als één van de blindspots op de lijst, maar om eerlijk te zijn keken wij er niet meer zo naar uit om deze film te zien. Dit vanwege de hype die was ontstaan. Een film die is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over Martin Luther King. De film speelt zich af in Selma, waar de protesten zo hevig werden dat het een nationaal probleem werd, waarbij zelfs de president moest optreden.

Onze angst werd een beetje bevestigd. Wij vonden Selma namelijk een gehypte film. Hoewel het een ontroerend en triest verhaal is, is hij vaak erg gelikt. Net iets te perfect geacteerd en een te gestileerde setting. Geen film die wij van harte aanraden, maar gezien het onderwerp ook weer wel.

La Isla Minima

Over deze Spaanse thriller hadden we veel goede verhalen gehoord. In het zuiden van Spanje worden enkele moorden gepleegd en aan twee totaal verschillende rechercheurs de vraag of ze dit willen oplossen.

Ons deed La Isla Minima erg denken aan het eerste seizoen van True Detective. De mooie beelden en het verhaal zijn vergelijkbaar. Een spannende thriller die het kijken waard is!

The Diary of a Teenage Girl

Soms zie je een film, en daar moet je dan even je ei over kwijt. The Diary of a Teenage Girl is zo een film voor ons. Meisjes hebben vaak een dagboek, zo ook de 15-jarige Minnie (Bel Powley). In dat dagboek noteert ze veel, waaronder haar escapades met de vriend van haar moeder.

De film geeft een fijn gevoel, heeft een onderhuids spannende laag, bevat een mooie setting inclusief mooie muziek uit de jaren 70, heeft een origineel en gewaagd script, is tijdloos en er wordt goed geacteerd. Allemaal ingrediënten die de fil tot een succes maken.

Victoria

Victoria is een film waarvan je hoopt dat je er veel meer van kunt zien in een jaar. Het is een Duitse film die in één take is opgenomen: 132 minuten lang! Victoria is een Spaanse jonge meid die net in Berlijn woont. Na een nachtje stappen ontmoet ze vier Duitse jongens, waar ze vervolgens mee optrekt, want vrienden heeft ze niet. In plaats van verder te feesten gaan ze een bank overvallen.

Victoria is een meesterwerk. Een trieste film, dat wel, maar toch ook fijn. De spanning is langzaam opgebouwd, met een toch wel onverwachts einde. Het acteerwerk is overtuigend en het feit dat de hele film in één take is opgenomen is al een kunstwerk op zich.

The Paradise Suite

De winnaar van de Gouden Kalf voor beste film bij het Nederlands Filmfestival. Het verhaal speelt zich af in Amsterdam en gaat over meerdere personen, allemaal van buitenlandse komaf. Al deze personen lijken niets met elkaar te maken te hebben. Althans, dat denk je op het begin. Later blijkt dat deze personen juist alles met elkaar te maken hebben. Sommige hebben goede en sommige hebben slechte bedoelingen.

Een realistische film (hoe jammerlijk ook) die meeslepend is en je naar de strot grijpt. Gewoon The Paradise Suite gaan kijken dus!

The End of The Tour

The End of the Tour was een film waar we best hoge verwachtingen van hadden. Het verhaal over het plotselinge succes van de jonge schrijver David Foster Wallace (Jason Segel) en het niet kunnen omgaan met het bijbehorende succes. Journalist David Lipsky (Jesse Eisenberg) heeft over dat succes een vijf dagen durend interview met hem.

Hoewel de film erg sterk begon met goede dialogen, verloor hij later aan kracht. Dit had onder andere te maken met de te diepgaande dialogen. Deze bleven maar doorgaan, waardoor ook de film een beetje voortkabbelt.

Nog 16 films voor de blindspots te gaan dus, want 32 min 16 is inderdaad 16. We gaan er alles aan doen om onze blindspots nog te kijken, maar daarbij zijn we wel afhankelijk van de VOD aanbieders. Film1 biedt bijvoorbeeld nog een aantal titels aan, maar enkele films trekken een dusdanig laag publiek dat we die alleen op Dvd kunnen zien.

Share

7 gedachtes over “Onze Blindspots van 2016: een derde tussenstand!

 1. Ik moet komend jaar ook maar eens een blindspot lijst gaan maken, want na het lezen van jullie lijst besef ik me weer hoeveel goede films ik inmiddels al ‘achterloop’ hahaha. Ik hoop dat de 16 films die jullie nog voor het einde van het jaar willen kijken snel via vod te zien zijn en ik kijk uit naar de volgende update 🙂

  1. Is wel leuk om zo een lijst te hebben inderdaad, al is 32 wat teveel. Ik zou het bij 12 houden als ik jou was. Doen wij er volgens jaar 24 🙂

 2. Ik ben deze week ook weer verder gegaan aan mijn lijstje en heb gisteren Survive Style 5+ gekeken. Heb er nog 3 te gaan, dus ik kan het nog gaan halen.

  De spanning was in de bioscoop bij Sicario echt te snijden, ben benieuwd of dat op een kleiner scherm net zo voelbaar is.

  Selma was goed gemaakt en was interessant om over dat gedeelte van de geschiedenis te leren, maar ik was niet overdonderd

  La Isla Minima deed mij ook aan True Detective denken…volgens mij heb ik dat zelfs nog in m’n recensie gezet.

  The Diary of a Teenage Girl heb ik nog niet gezien.

  Blij om te horen dat jullie Victoria ook een meesterwerk vinden…echt niet normaal hoe je zoiets kan maken.

  The Paradise Suite heb ik ook nog niet gezien.

  End of the Tour was ok, maar wist me niet zo heel veel te doen.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.