Naar deze acht films kijken wij nu al uit! En jullie?

film 2017

Lieve mensen, wat een jaar was 2016. En we gaan door. En hard ook. Op naar een nieuw jaar: 2017. Een jaar waar wij naar uitkijken. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar zeker ook op het gebied van film. Wij hebben nu al een lijstje opgesteld met acht films die wij heel graag in 2017 willen zien. Welke films dat zijn?

Manchester by the Sea

Films, daar houden wij van. Waar wij nog meer van houden zijn films die je doen nadenken over het leven. Films waarin ze de realiteit laten zien en je niet doen geloven dat alles rozengeur en maneschijn is. Manchester by the Sea is zo een film.

Lee (Casey Affleck) krijgt ineens de voogdij over zijn 16-jarige neefje Patrick. Er is alleen één probleem, dat neefje woont in een dorp waar hij niet woont. En verhuizen wil Patrick niet. De vriendin van Lee, (Michelle Williams) wil echter ook niet verhuizen. Keuzes is maken is wat Lee moet doen. Dat iemand daar pijn van gaat hebben, is haast onvermijdelijk.

Manchester by the Sea draait vanaf 19 januari in de bioscopen.

Personal Shopper

Kristen Stewart en De Protagonisten. Dat is een mooie combinatie. Stiekem zijn we gewoon een beetje verliefd op haar. Daarnaast is Olivier Assayas de regisseur. Aangezien hij ook Clouds of Sils Maria regisseerde, kijken wij erg uit naar Personal Shopper. Clouds of Sils Maria vonden wij namelijk top!

Kristen speelt in ieder geval personal shopper van de rijken van Parijs. Een droom voor vele vrouwen volgens ons! In de nacht doet ze echter andere dingen. Dan is ze bezig om contact te zoeken met haar overleden tweelingbroer. Wij zijn benieuwd hoe haar werk en haar persoonlijke leven samengaan.

Personal Shopper draait vanaf 26 januari in de bioscopen.

Moonlight

Voor coming of age-films gaan wij graag naar de bioscoop. Vooral als het verhaal dan ook nog eens aanspreekt. Moonlight is zo een film. De film is enigszins autobiografisch, wat meer tot de verbeelding spreekt. Maar waar gaat Moonlight dan over?

Moonlight gaat over Chiron en de film is opgedeeld in drie hoofdstukken. We zien hem in zijn kinderjaren, zijn tienerjaren en wanneer hij volwassen is. Chiron is een donkere jongen, die uit een achterbuurt van Miami komt en ook nog eens homo is. Geen ingrediënten die het je leven makkelijk maken. De zon schijnt dus niet altijd in Miami.

Moonlight draait vanaf 26 januari in de bioscopen.

Paterson

Deze film gooide vorig jaar al hoge ogen in Cannes. Een film van Jim Jarmusch waarin Adam Driver (Inside Llewyn Davis en Frances Ha) de hoofdrol vertolkt. Adam Driver komt op ons soms een beetje sloom en klungelig over. Dat vinden wij niet erg, want daar hebben wij een zwak voor.

In Paterson speelt Adam niet zo heel verrassend de rol van Paterson, een dichtende buschauffeur. Hoewel hij talent heeft, doet hij verder niets met zijn poëzie. Zijn vrouw moedigt hij juist aan haar dromen na te jagen. Tegenslagen en mogelijkheden, dat is waar het allemaal om draait. Net het echte leven dus!

Paterson draait vanaf 9 februari in de bioscopen.

Jackie

Natalie Portman in de rol van Jackie Kennedy. Je weet wel, de vrouw van! De filmposter is in ieder geval om je vingers bij af te likken. Kijk dan. Prachtig toch? En dan de titel: Jackie! Krachtiger kan bijna niet. En de regisseur is Pablo Larraín. Die van NO en Neruda. Goede voortekenen voor een goede film dus!

We volgen in ieder geval Jackie, net na de moord op haar man John F. Kennedy. In totaal zien we haar vier dagen, ook wel de dagen die bekend staan als de dagen van nationale rouw. Hoewel haar man dood is, houdt ze zich toch staande. Althans dat zagen wij. Of dat ook echt zo is, moet blijken uit deze film.

Jackie draait vanaf 16 februari in de bioscopen.

T2: Trainspotting

Deel 1 (Trainspotting) was grandioos, dus als er een deel twee komt willen we die natuurlijk zien. Nu ontmoeten we de vier vrienden Renton (Ewan McGregor), Spud, Sick Boy en Begbie 20 jaar later. Renton is weer terug op het oude nest en de overige oude vrienden organiseren een feestje voor hem. Dat dat leuk gaat zijn weten we nu al, maar wat te denken van al het verdriet van vroeger! Gelukkig is ook dit keer Danny Boyle de regisseur.

T2: Trainspotting draait vanaf 16 februari in de bioscopen.

American Honey

Als de regisseuse van Fish Tank, Andrea Arnold, een nieuwe film regisseert dan willen wij die natuurlijk zien. American Honey is die film. De film gaat over Star, een jong meisje die verliefd wordt op Jake (Shia LeBoeuf). Hij is de leider van een groepje dat zich voornamelijk misdraagt. We volgen Star en het groepje in hun reis door Amerika. Zoals wel vaker bij Andrea, bestaat ook deze cast voornamelijk uit mensen die nog nooit geacteerd hebben. Dat vinden wij vaak fijn!

American Honey draait vanaf 9 maart in de bioscopen.

Dunkirk

We waarschuwen alvast, want op Dunkirk moeten we nog lang wachten. Maar, dat zal waarschijnlijk ook wel het wachten waard zijn. Christopher Nolan is namelijk de regisseur van Dunkirk, een oorlogsdrama met Tom Hardy. Oorlogsdrama’s, daar zijn er toch al genoeg van? Misschien wel, maar bekijk de trailer maar eens. En Nolan is een grootheid gezien de films die hij al heeft geregisseerd: The Dark Knight, The Dark Knight Rises, Inception, Interstellar, Memento en ga zo maar door. Tering!

Dunkirk draait vanaf 20 juli in de bioscopen.

Naar welke film of films kijken jullie uit in 2017?

Share

9 gedachtes over “Naar deze acht films kijken wij nu al uit! En jullie?

  1. Ja, jullie noemen prachtige titels. Ik zou graag minimaal toevoegen: Blade Runner 2049, a Cure for Wellness, War of the Planet of the Apes, Brimstone (volgende week al!) en Silence. Met een beetje geluk ga ik American Honey deze maand al zien. Daarnaast ben ik enorm benieuwd naar de (Oscar?)performance van Portman in Jackie.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.