Lijstjestijd: ditjes, datjes en statistieken over ons blog van 2019!

2019

Wij houden van lijstjes en statistieken. We kijken dan ook ieder jaar graag terug op ons jaar. Welke artikelen werden goed gelezen, welke recensies werden goed gelezen en waar klikte men graag op. Allemaal gegevens waar wij ook wel iets mee kunnen. Dat zorgt er namelijk voor dat wij soms nog specifieker over bepaalde onderwerpen kunnen schrijven. Want dat wat vaak gelezen wordt, daar is blijkbaar vraag naar. Dezelfde vragen als vorig jaar, maar dan een andere uitkomst. Komen onze ditjes, datjes en statistieken van ons blog 2019.

Aantal films gezien

Van de 440 films die er in de bioscoop zijn verschenen, hebben wij er 81 gezien. Dat is 18%. Minder dan vorig jaar, maar ook niet raar, aangezien er dit jaar een kleine op de wereld is gekomen die veel meer aandacht verdient.

Aantal bezoekers

Ten opzichte van vorig jaar blijft het aantal bezoekers stabiel. Een lichte stijging kunnen we constateren. Aangezien we minder berichten hebben geplaatst dan vorig jaar, zijn we daar heel content mee. Zegt het verder iets? Nope. Niks, nakkes nada. Het is gewoon leuk om te kijken of je blog bezocht wordt. Anders kun je net zo goed niet bloggen.

Best gelezen artikelen

Aangezien het over 2019 gaat, melden we hier alleen artikelen die we ook daadwerkelijk dit jaar geplaatst hebben. Het artikel over de winnaars van Cannes 2019 is het best gelezen, gevolgd door De beste films van 2018 volgens filmbloggers van filmblogs.nl! Dat laatste klinkt raar, maar is het niet, want het artikel werd pas op 2 januari geplaatst. Overigens wilde mensen ook graag onze filmtips van het filmfestival van Cannes, want dat artikel is als derde het beste gelezen.

Best gelezen recensies

De mannelijke Protagonist doet nu een vreugdedansje, want Coureur is de best gelezen recensie. Een film over wielrennen, vandaar het vreugdedansje. Lazzaro Felice was een goede tweede, waarbij Mon Frère – een Netflixfilm – overigens dicht op de hielen zat.

Meest gebruikte zoektermen

Net als vorig jaar is A Star is Born de meest gebruikte zoekterm. Dat is best bijzonder, want zo goed zijn we daar niet op te vinden op de zoekmachines. Sorry We Missed You van Ken Loach is met een hele grote afstand de tweede meest gebruikte zoekterm. The Favourite is op de derde plek geëindigd als het gaat om de meest gebruikte zoektermen. We kunnen dus wel stellen dat mensen graag op recensies zoeken.

De beste doorverwijzers

Onze social media wordt goed gevonden. Facebook levert verreweg de meeste kliks op, gevolgd door Twitter en Instagram. Kijkend naar de overige doorverwijzers dan doet ook prijsvragengala.nl – dat komt uiteraard door onze winacties – het weer goed, gevolgd door filmblogs.nl en Erikleest (dank daarvoor, Erik).

Meeste op geklikt

Raar dat we veel klikkers hebben op onze Instagram pagina, maar daar dan toch minder hits uithalen. Of misschien ook niet raar, want aan berichten op Instagram kun je geen link toevoegen, die kan alleen in je bio. Filmblogs.nl wordt ook weer goed gevonden, net als dat mensen de internetpagina van het filmfestival van Cannes graag bezochten via ons (komt natuurlijk door de best gelezen artikelen). Het eerste blog dat via ons wordt gevonden is defilmkijker.com.

Weer een jaar voorbij lieve lezers. Maar niet voordat we morgen – dat is dus op 31 december- onze lijst der lijsten bekend maken. Oftewel, onze beste tien films van 2019. Dus tot morgen en anders gewoon tot volgend jaar.

Share

3 gedachtes over “Lijstjestijd: ditjes, datjes en statistieken over ons blog van 2019!

  1. Hoi, leuk dat jullie veel bezoekers via mijn blog krijgen. Dat vind ik best bijzonder want ik heb niet specifiek een filmblog alhoewel het daar het afgelopen jaar wel veel op heeft geleken. Mijn lijstje komt morgenavond, maar ik kan alvast verklappen dat 2019 veruit mijn beste filmjaar ooit was, met maar liefst 55 films en televisieseries die van mij de hoogste waardering kregen (5 sterren) en omgerekend naar rapportcijfers ongeveer 20 tienen. Ook heb ik het werk ontdekt van 3 regisseurs die nu mijn 3 favoriete regisseurs zijn.

Wil je reageren?