Lijstjestijd: mijn flopfilms van 2016!

slechtste films van 2016

Mooi man, al die lijstjes die binnendruppelen van de beste tien films van het jaar. Een genot om te lezen, want lijstjes vind ik gaaf. Toch mis ik een lijstje: de tien slechtste films van het jaar. Want, ow wat heb ik ook veel slechte films gezien dit jaar. Maar laat ik eerlijk zijn, ik heb die slechte films ook nodig. Door die slechte films kan ik een goede film namelijk nog beter waarderen.

Welke tien films ik de slechtste vind en dus mijn flopfilms van 2016 zijn, lees je hier. Dan weet jij in ieder geval welke films je niet moet kijken. Tenzij je niet dezelfde smaak als ik heb, wat natuurlijk heel goed mogelijk is. Dan weet je dat je de films juist wel moet gaan kijken. Overigens zijn het films die niet alleen in 2016 zijn uitgebracht. Ben je er klaar voor? Komen ze!

Before I Go To Sleep

Before I Go To Sleep is een film over een vrouw die, wanneer ze wakker wordt na het slapen, dingen is vergeten. Wie ben ik? Wie zijn anderen? Haardagboek helpt haar een handje, maar ondertussen kan ze niemand vertrouwen. Nicole Kidman speelt de hoofdrol in deze film, maar kan geen moment overtuigen, net als het zwak uitgewerkte scenario. Deze film kunnen we eigenlijk ook aan ons artikel over slaapfilms toevoegen.

Joy

Joy zagen we in de bioscoop, maar was voor ons een hele grote tegenvaller. Ondanks de sterrencast is het wel een heel erg opgedikt Amerikaans verhaal, waarin Joy een superdweil uitvindt. Dat haar dat lukt weet je eigenlijk al vanaf moment één. Een oppervlakkig niemandalletje met een goede soundtrack, dat dan weer wel.

The Riot Club

Hier had ik best hoge verwachtingen van. Helaas, die zijn niet waargemaakt. In The Riot Club gaat het namelijk om een studentenclub die ondergronds bestaat en waar je alleen binnen komt als ze je uitnodigen. Ze hebben alleen geen respect voor mensen en dat zie je de gehele film, maar vooral bij het eindejaarsfeest. Ik was mij een partijtje aan het ergeren. Ik ben nu weer boos!

In Security

Twee mannen die gaan inbreken, zodat mensen hun beveiligingssystemen gaan kopen. Alleen als je dan een drugsbaron berooft, dan heb je een probleem. Het schijnt een komedie te zijn, maar echt lachen deed ik niet. Misschien is In Security voor tienjarige jongetjes bedoeld, want aan mij is hij in ieder geval niet besteed.

Copenhagen

Ja, waar ging deze film ook alweer over. Ik moest het echt opzoeken. Hij speelt zich in ieder geval in Kopenhagen af, verrassing! William gaat samen met Effy op zoek naar zijn grootvader. William kent Effy alleen nog niet lang, maar boeien doet ze hem wel. Mij in ieder geval niet, want Copenhagen is een zwak uitgevoerde film die niet is blijven hangen.

Winter’s Tale

Deze ging ik kijken omdat ik dacht dat ik Rachel Weisz op de filmposter zag. Bleek het Jessica Brown Findley te zijn, KAK! Maar goed, Peter is in ieder geval een crimineel met magische krachten. Of die krachten ook genoeg zijn om de nog grotere boef Pearly te verslaan, moet nog maar blijken. Beverly is iemand die hij in ieder geval ontmoet tijdens een inbraak, waarna ze verliefd raken. Winter’s Tale is dus een magisch romantische film. Niet mijn kopje thee!

Cemetery of Splendour

Cemetery of Splendor gaat over de vrijwilligster Jenjira, die in een hospitaal (gebouwd op heilige grond) voor Itt zorgt. Itt lijdt aan een slaapziekte, waardoor hij eigenlijk alleen maar slaapt. Ik raadt het niemandalletje Cemetery of Splendour in ieder geval niet aan. Slaapverwekkend slecht!

Nightingale

Dit is een TV film die speciaal door HBO is gemaakt. Ondanks dat David Oyelowo de hoofdrol speelt, overtuigt de film verre van dat. Peter is een oorlogsveteraan die een beetje is doorgedraaid. Een oude legervriend komt langs om een hapje te eten. Maar als hij niet op komt dagen draait Peter helemaal door. Nightingale is net ietsjes te overdreven, als je het mij vraagt.

That Burning Feeling

Een komedie van de onderste plank. Alleen die titel al: That Burning Feeling. Adam overdenkt zijn leven, en dan met name zijn mislukte relaties en one-night-stands. De film moet je een spiegel voorhouden, maar overtuigt daar niet in. Misschien als ze er geen komedie van hadden gemaakt, maar een drama, had het beter uitgepakt. Nu lach je het eigenlijk best wel serieuze onderwerp weg. Ow nee, lachen doe je eigenlijk niet, terwijl dat wel de bedoeling is.

The Wedding Ringer

Deze komedie nomineer is tot misschien wel slechtste film ooit. Jeetje, wat een laag niveau. Op alle fronten. Jimmy is iemand die zich laat betalen om ’the best man’ te zijn, oftewel The Wedding Ringer. Hij regelt alles eromheen, dus ook het vrijgezellenfeest en de gasten. Komt voor hem goed uit, want Doug heeft zijn toekomstige vrouw allemaal onzinverhalen vertelt over zijn jeugd. Hoe het verder gaat, kun je misschien al raden!

Om heel eerlijk te zijn vraag ik mij af waarom ik sommige films überhaupt ben gaan kijken. Oké, slechte films zijn er en je weet van tevoren niet altijd welke dat zijn, maar bij sommige misschien ook wel. Een wijze les voor volgens jaar. Wat is de slechtste film die jij dit jaar hebt gezien?

geschreven door de mannelijke protagonist

Share

10 gedachtes over “Lijstjestijd: mijn flopfilms van 2016!

  1. Ik keek dit jaar voor het eerst de Disney film The Wild uit 2006. Slecht verhaal, slecht geanimeerd. Dat dit ooit is uitgebracht, ik snap het nog steeds niet.

  2. Als ik zo de lijst bekijk heb ik ze goed weten te vermijden, de enige die ik gezien heb is Joy en die vond ik niet super vanwege z’n vreemde veranderingen in toon. Slecht vond ik ‘m niet, maar kreeg wel een mager zesje.

  3. Joy vond ik wel aardig, en ik heb to Love Somebody een tijdje in m’n hoofd gehad na het kijken. Geen hoogvlieger, maar het irritatieniveau bleef redelijk beperkt bij mij, mede door het sterke acteerwerk. De rest van de films heb ik wonderwel niet gezien… (en ik heb veel gezien uit het afgelopen productiejaar…)

  4. De meeste van deze films heb ik (gelukkig?) niet gezien. Geloof me dat er genoeg slechtere komedies zijn dan The Wedding Ringer. 😉

    De slechtste film die ik dit jaar heb gezien is Rebirth.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.