Gastblog: Top 10 Meest Populaire Filmhuisfilms van 2017 volgens IMDb

Top 10 Filmhuisfilms IMDb

Ook in 2017 zijn er weer tal van mooie filmhuisfilms uitgekomen in verschillende genres. Natuurlijk werden deze films ook weer verschillend beoordeeld door critici. Er is, als we naar IMDb kijken, echter wel duidelijk onderscheid te maken over hoe de films door het publiek zijn ontvangen. Maar wat zijn dan eigenlijk de populairste films van 2017 als we uitgaan van het aantal stemmen op IMDb? Hieronder is de top tien te vinden!

10. The Snowman

In deze twee uur durende film met onder andere Rebecca Gergusion en Michael Fassbender onderzoekt detective Harry Hole een mysterieuze zaak waarin een vrouw verdwenen is. Het enige aanknopingspunt is de roze sjaal van de vrouw die rond de nek geknoopt is van een angstaanjagend uitziende sneeuwpop. De film is gebaseerd op de gelijknamige Noorse bestseller.

9. A Ghost Story

Een pareltje voor de liefhebbers van horror films. De film gaat over een man die op vroege leeftijd sterft door een auto-ongeluk en vervolgens terugkeert naar zijn eigen huis in de gedaante van een spook. Na verloop van tijd merkt hij hoe zijn bestaan steeds verder in de vergetelheid raakt.

8. The Discovery

Nadat een wetenschapper heeft bewezen dat het hiernamaals bestaat, stijgt het aantal zelfmoorden explosief en verandert de wereld behoorlijk. De zoon van de wetenschapper die het bewijs verzamelde keert terug naar zijn geboortegrond om zijn vader te overtuigen te stoppen met het onderzoek. Daar ontmoet hij een mysterieuze vrouw die probeert af te rekenen met haar verleden.

7. Logan Lucky

Twee broers proberen tijdens een NASCAR race in North Carolina een overval te plegen. Ze krijgen daarbij hulp van hun zus én een explosievenexpert. De broers laten zich door niets en niemand tegen houden.

6. The Beguiled

Deze film speelt zich af op een meisjes school in Virginia gedurende de Amerikaanse burgeroorlog. Als een gewonde Union soldaat de school binnen komt, leidt dat tot een hoop onverwachte gebeurtenissen en worden de vrouwen gedreven door jaloezie. Met glanzende hoofdrollen voor onder andere Nicole Kidman en Kirsten Dunst.

5. War Machine

Brad Pitt speelt generaal Glenn McMahon die de leiding krijgt over de oorlog in Afghanistan. Geheel volgens zijn reputatie, gebruikt hij een zeer radicale aanpak om de oorlog definitief te winnen.

4. It Comes at Night

De wereld wordt bedreigd door iets bovennatuurlijks en een jong gezin zoekt onderdak in een verlaten woning. Daar komen ze in aanraking met een ander gezin en langzaam maar zeker slaat de paniek en het wantrouwen toe als het gevaar steeds dichterbij lijkt te komen.

3. mother!

Een psychologische thriller met een hoofdrol voor Jennifer Lawrence. De relatie van een stel wordt flink op de proef gesteld wanneer er steeds onverwachte gasten bij hen thuis langs komen.

2. The Circle

Met hoofdrollen voor sterren als Tom Hanks en Emma Watson móet dit wel een goede film zijn. Een internetbedrijf verdient geld door onlinegegevens van klanten aan elkaar te koppelen, waardoor er een complete eigen online identiteit ontstaat. Maar wanneer de persoonlijke gegevens in verkeerde handen komen, zijn de gevolgen niet te overzien.

1. Okja

Mija is de beste vriend van Okja; een groot maar vriendelijk dier. Wanneer een grote multinational Okja voor eigen gewin wil ontvoeren, moet Mija er alles aan doen om dit te voorkomen.

Zoals je ziet zijn de films uit deze top tien enorm divers en uit verschillende genres. Daardoor zit er voor iedereen wel een interessante en geschikte film tussen.

Dit top 10 filmlijstje is aangeboden door www.films-2017.nl.

Share

3 gedachtes over “Gastblog: Top 10 Meest Populaire Filmhuisfilms van 2017 volgens IMDb

  1. IMDb holt het begrip filmhuisfilm wel heel erg uit. Toegegeven: veel filmhuizen draaien in het kader van diversiteit (en het spekken van de kas) naast hardcore arthouse ook Blade Runner en de nieuwste Star Wars, maar het feit dat die titels in een filmhuis draaien maakt ze niet automatisch tot een filmhuisfilm. Films als The Snowman, The Discovery en The Circle zou ik zelf nooit onder dit ‘genre’ plaatsen. Drie van de genoemde films hebben de filmhuizen overigens nooit gehaald omdat ze gemaakt zijn voor Netflix. IMDb zou eigenlijk jullie blogpost van 25 augustus 2016 over filmhuisfilms eens moeten raadplegen om een beter onderscheid te maken.

  2. In de scène van dat er een huisbezoek wordt gedaan van een verdachte rondom de zaak, is het storend dat de abortusarts (één van de hoofdverdachten) laat zien tijdens een verhoor in zijn huis, dat hij oranje nagellak op al zijn teennagels heeft aangebracht en zonder sokken tegenover inspecteur Harry Hole (Michael Fassbender) een verklaring aan het afleggen. Kwam erachter en heb ook zelf gezien dat het een normale zaak is dat ook mannen bezig zijn met nagellak om zichzelf te uiten. Strakke film en sta helemaal versteld over de regie kwaliteiten en vaardigheden van regisseur Tomas Alfredson.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.