Eindejaarstlijst: Weetjes, ditjes en datjes van 2018 over ons blog!

weetjesEen eindejaarslijst zonder jaaroverzicht van ons blog voelt als een niet afgesloten jaar. We blikken daarom even terug op ons blog en op wat we hebben gedaan voor ons blog. Weetjes, ditjes en datjes komen voorbij. Wil je weten wat bijvoorbeeld ons best gelezen artikel is? Of welke recensie het meest gelezen is? Waar wacht je dan op, lekker verder klikken dan.

Hoeveel % van het aantal films dat in de Nederlandse bioscopen te zien was, hebben wij gezien?

We hebben 88 van de 419 films gezien. Dat is dus 21%. Best wel aardig, zo vinden wij. Overigens hebben we wel meer films in de bioscoop gezien. Die films zijn alleen niet in de bioscoop verschenen. Zo hebben we films op IFFR gezien, maar ook films die op andere festivals draaiden.

#raaddefilmposter

Iets nieuws wat wij hebben geïntroduceerd, is #raaddefilmposter. De # verraadt het al een beetje, want de poster verschijnt iedere maandagavond om 19.00 uur op ons Twitter-account. Aan jullie volgers dan de vraag welke poster je ziet. Uiteraard is die poster geblurd, dus het is soms best wel lastig. Benieuwd naar de filmposters? Hieronder vind je ze. Weet jij welke posters erop staan? Maandag 31 januari verschijnt in ieder geval de volgende weer, #raaddefilmposter 18.

#raaddefilmposter

Groeien de bezoekersaantallen nog steeds?

Jazeker, weer een toename. Mensen lijken ons net wat beter te vinden. Hoe dat komt? Omdat ons blog natuurlijk superleuk is om te lezen. Nee, hoor geintje. We hebben wat proberen te doen onze SEO. Dat betekent dat we er beter op gelet hebben hoe we onze teksten insteken, zodat we beter te vinden zijn op de zoekmachines. Daarnaast hebben we meer aandacht besteed aan ons Instagram account, wat ook wel iets uitmaakt. De allerbelangrijkste reden is misschien nog wel dat we dit jaar meer hebben gepost. Kortom: meer dan genoeg redenen waarom mensen ons blog beter hebben gevonden. Benieuwd of die bezoekersaantallen volgend jaar nog steeds groeien. Een keer houdt het op zou je denken.

Wat waren de drie best gelezen artikelen?

Hier gaan we even niet de standaard artikelen opnemen die het ieder jaar het beste doen. We kiezen ervoor om artikelen op te nemen die we in 2018 hebben geplaatst op ons blog.

Mensen houden van films die op Cannes verschijnen. Het is nu eenmaal een toonaangevend filmfestival. In de artikelen die we in 2018 hebben gepost, is ‘Cannes 2018: de winnaars (en verliezers)!’ het best gelezen artikel. Dat artikel wordt op de voet gevolgd door ‘Movies at the Hermitage door Cinetree en Outdoor cinema’. Het derde artikel dat het beste gelezen is, gaat over de beste serie ooit gemaakt (in onze ogen: Sherlock.

Wat waren de drie best gelezen recensies?

De beste gelezen recensie is er een van een film die we niet konden waarderen: Life Itself. Die film hebben wij op het PAC Festival gezien. De tweede beste gelezen recensie is van een film die wij zeker wel konden waarderen: Hannah. Charlotte Rampling speelt in deze film echt buitenaards goed! De laatste best gelezen is recensie is een korte film van Nederlandse Makelaardij: Zomerbroeders.

Wat waren de drie meest gebruikte zoektermen?

Lady Gaga is hot, net al Bradley Cooper. Dat blijkt ook wel want via de zoekterm ‘recensie A Star is Born’ kwamen mensen het vaakst op ons blog terecht. Back tot he Futer IV hoopt ook iedereen op, want dat is de tweede zoekterm die veel hits oplevert. De laatste is In Limbo, een korte Nederlandse film.

Wie waren de drie beste doorverwijzers, waardoor bezoekers op onze site kwamen?

Buiten Google, Facebook, IMDb Twitter en Instagram om, waren dat Prijsvragengala.nl, Filmblogs.nl en Flipboard. Vooral die laatste is een beetje een onbekende, maar op de één of andere manier zijn we daar toch op te vinden. Iemand enig idee hoe je op dat nieuwsplatform terecht komt?

Op welke door ons opgenomen links is het meest geklikt?

Ook hier laten we Google, Facebook, IMDb Twitter en Instagram buiten beschouwing. Filmblogs.nl is de beste doorkliklink op ons blog. Aangezien we daar goed aandacht aan besteden is dat misschien ook niet gek. Zoals gezegd was ‘Movies at the Hermitage door Cinetree en Outdoor cinema’ een goed gelezen artikel, maar blijkbaar hebben mensen via ons blog ook gevonden waar ze kaartjes konden bestellen. Leuk voor onze vrienden van Cinetree. De volgende link is een bijzondere. Je kunt alles op ons blog namelijk ook delen via Whatsapp. En die link om dat te doen is best vaak aangeklikt. Leuk hoor.

Zo dat was ons overzicht van het jaar. Morgen lees je op ons blog nog wat we de beste films van het jaar vonden. En dan, dan is het alweer 1 januari. Tijd voor een nieuw filmjaar. Kom maar op!

Share

2 gedachtes over “Eindejaarstlijst: Weetjes, ditjes en datjes van 2018 over ons blog!

  1. Interessant om te lezen. Mijn bezoekersaantallen zijn sinds m’n break flink omlaag gegaan (ongeveer 2/3e minder), maar dat was natuurlijk te verwachten. Toch gaan de cijfers wel weer langzaam omhoog, ook al post ik niet meer zo regelmatig als ik dat eerder deed. Heb zelf niet heel veel aan SEO gedaan, behalve dan https geactiveerd op m’n blog aangezien Google daar ook naar kijkt en voor m’n verdwenen bioscopen een Facebook pagina aan te maken. Heb (misschien jullie ook) een haat/liefde verhouding met statistieken. Ergens zijn ze totaal niet belangrijk, maar toch geeft het ook wel voldoening om te zien wanneer ze stijgen.

    Uiteraard lees ik jullie eindejaarslijstje!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.