Deze tien films moet je aan het begin van 2018 zien!

films 2018

Als 2018 net zo een goed filmjaar wordt als 2017, dan kunnen wij onze borst(en) al wel vast nat gaan maken. Want wat een jaar! Er zijn in ieder geval al meerdere films die wij in 2018 heel graag willen zien. Hopen dat het die pareltjes zijn waarvoor je graag naar de bioscoop gaat. Welke tien films je in het eerste kwartaal van 2018 zeker moet zien, en wanneer ze in de bioscoop verschijnen, lees je hieronder.

Call Me By Your Name (11 januari)

Hier kijken we al ruim een half jaar naar uit, als het niet langer is. De zeventienjarige Elio gaat vakantie vieren met zijn ouders in Italië. Als Oliver, een onderzoeksassistent van Elio’s vader, naar Italië komt, wil Elio niets anders dan bij hem zijn. En laat dat andersom ook het geval te zijn!

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (11 januari)

De trailer is veelbelovend. Al moet je daar ook mee uitkijken, want de verwachtingen worden dan niet altijd waargemaakt. De film is in ieder geval donker, maar tegelijkertijd ook komisch. Mildreds dochter is vermoord, maar van de politie heeft ze al een half jaar niets gehoord. Ze neemt het heft in handen en laat drie billboards langs de weg plaatsen, die niet al te mals zijn. Zal de politie nu wel in actie komen?

M. (8 februari)

Het regiedebuut van Sara Foriestier (Suzanne). Lila is jong en stottert. Praten doet ze dan ook liever niet. Dan komt Mo in haar leven, waar ze verliefd op wordt. Dankzij Mo gaat ze aan de slag met haar spraakgebrek, daar waar Mo wat minder risico wil nemen in het leven. Maar lukt dat Mo ook?

The Florida Project (8 februari)

Jonge kinderen kennen vaak geen zorgen. Zo ook in The Florida Project, waarin een zesjarig meisje zomervakantie viert met haar vrienden. Ze hebben vele avonturen, maar hebben niet in de gaten dat de volwassenen om haar heen een minder vrolijke periode doormaken.

The Shape of Water (15 februari)

Regisseur Guillermo del Toro is eigenlijk nog niet eens de reden dat we deze film willen zien. Dat is meer vanwege Sally Hawkins, die in deze film geweldig schijnt te zijn. Dat komt goed uit dan, want wij zijn fan. Vorig jaar bewees ze in Maudie maar eens te meer dat ze één van de beter actrices is die er op deze aardkloot rondlopen. Elisa leidt een eenzaam leven in een zwaarbeveiligde overheidslaboratorium. En dan ook nog eens tijdens de Koude Oorlog. Als ze met een collega vervolgens een geheim experiment ontdekt, verandert haar leven.

Hannah (22 februari en eerder op het IFFR)

Hannah haar man belandt in de gevangenis. Niet heel gemakkelijk, helemaal niet omdat ze al best wel op leeftijd is. Ze moet haar eigen leven opnieuw gaan ontdekken, waarbij het niet altijd makkelijk is zonder haar man. Sterker nog, het gaat steeds slechter met Hannah. Met Charlotte Rampling als Hannah. Dat kan niet misgaan, toch? Helemaal niet omdat ze in Venetië voor haar rol de prijs voor beste actrice won.

Phantom Thread (1 maart)

Naar het schijnt de laatste film van Daniel Day Lewis. Hij speelt modeontwerper Charles James in Londen, in de jaren 50. Hij is aangewezen om kleren te gaan ontwerpen voor de Londense jetset, maar ook voor leden van het koninklijk huis.

Mary Magdalene (22 maart)

Wie kent Maria Magdalena niet? Zelfs de niet gelovigen onder ons kennen haar wel. In deze biopic zien Rooney Mara als Maria en Joaquin Phoenix als Jezus. Die laatste hoefde wat betreft zijn uitstraling weinig te doen gokken wij, want die lijkt al een tijdje op Jezus. Althans, in ons hoofd lijkt hij erop. Maria sluit zich in ieder geval aan bij Jezus en zijn volgelingen en speelt een belangrijke rol in hun weg richting Jeruzalem.

God’s Own Country (29 maart)

Volgens ons is dit weer zo een typische Britse film, waarbij landschap, armoede en drank hand in hand gaan. Wij houden daarvan (van dat soort films), dus kijken we ook uit naar God’s Own Country. Johnny werkt op de boerderij van zijn ouders, drinkt ’s avonds bier in de pub en sekst er op los. Als er vervolgens een seizoensarbeider komt helpen, voelt Johnny zich anders. Waar zou dat aan liggen?

Lady Bird (5 april)

Als je nog niet van Lady Bird hebt gehoord, dan heb je waarschijnlijk onder een digitale steen gelegen. Overal op social media is die film al wel voorbij gekomen. Greta Gerwig (die van Frances Ha) debuteert als regisseuse met Lady Bird. De films zelf gaat over een relatie tussen moeder en dochter (Saoirse Ronan), waarbij de dochter zich nogal afzet tegen haar moeder.

Naar welke films kijken jullie uit dit jaar?

Share

7 gedachtes over “Deze tien films moet je aan het begin van 2018 zien!

  1. Three billboards… is echt een schitterende film! Ik zag hem in oktober op het filmfestival in Gent en ben hem nu overal aan iedereen aan het aanraden. Leuk dat jullie hem ook in jullie lijstje opnemen!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.