Dé opvallendste filmposters van 2020!

filmposters van 2020

Ook een jaarlijks terugkerend item bij ons, zijn de meest opvallendste filmposters van het jaar. Dit jaar dus weer. We bespreken de slechtste, de mooiste, uitnodigende posters, maar ook de posters waarin een boodschap zit. Komen ze, de in onze ogen opvallendste filmposters van 2020!

De slechtste

Deze poster van The Whistlers kwam al tot ons in januari. Een prima film, dat zeker, maar die poster. Dat kan eigenlijk niet meer in deze tijden. Kom, laten we twee mensen – waarvan de een onnodig diep uitgesneden jasje aanheeft; dat is echt alleen voor de poster – achter elkaar zetten met daarachter een rode achtergrond en een witte cirkel. Die witte cirkel staat waarschijnlijk voor een doelwit, maar echt onnodig. Daarnaast laat de poster totaal niet zien waar de film over gaat!

De mooiste

Ja, de filmposter van Kala Azar is toch wel eens van de mooiste filmposters van 2020. Een dromerige en mysterieuze poster, die uitnodigend werkte. Wat doen de twee personen bijvoorbeeld in het water. Ook het groene en het gele is mooie gecombineerd. Jammer dat de film tegenviel, maar de poster liet in ieder geval wel zien wat het moest laten zien.

Ook fraai

Twee andere posters willen we er ook uitlichten als het gaat over de fraaiheid daarvan. De eerste is de poster van The Miracle of the Sargasso Sea. De kleuren in combinatie met het contrast maken hem in eerste instantie opvallend. Je kijkt daar in ieder geval als eerste naar. Kijk je beter dan zie je dat er een vrouw staat, voor een auto. Je vraagt je toch af wat ze daar doet. Vervolgens zie je de titel van de film pas- wij in ieder geval wel. Ben eerlijk, die titel is ook al aantrekkelijk?

Een andere zeer opvallende en mooie filmposter is die van Ema. Eigenlijk is deze wat de opbouw betreft wel vergelijkbaar met The Miracle of the Sargasso Sea. Je ziet eerst de rode vuurbal, met daarvoor de twee protagonisten van de film. In dit geval zie je de titel van de film ook al redelijk snel. Een krachtige poster ook, die de film recht aan doet.

Uitnodigend

Een fraaie poster is vaak wel uitnodigend, maar een utnodigende poster is niet perse fraai, laten we dat even vooropstellen. We hebben in ieder geval zes posters gevonden die uitnodigend zijn (plus de drie hiervoor benoemde posters). Komen ze, in sneltreinaart.

Magic Mountains is mysterieus doordat drie personen in een donkere grot staan. Wie zijn het? Dat wilden wij weten. Woman is vervolgens sterk door de twee in elkaar overlopende gezichten – zie ook de poster van Moonlight -, maar ook in de titel. Als je goed kijkt zie je in de titel niet alleen Woman staan, maar ook Women. Precies wat in de documentaire terugkomt. Een vrouw is nooit alleen!

De poster van The Mole Agent is eigenlijk gewoon heel grappig. Je wilt toch weten wie de man met het vergrootglas is? En de man met de regenjas en hoed op de achtergrond. Je zou bijna denken dat het een film is. Is het niet, want deze documentaire gaat over een oudere man die gaat infiltreren in een bejaardentehuis. En ja, de titel van De Kuthoer alleen al nodigt uit. Vooral als je deze bloederige poster er dan nog aan toevoegt! Het witte blazertje doet het hem!

Fantasy Island hebben we nooit gezien, maar die poster ziet er toch geweldig uit? Je denkt het paradijs te zien, maar ondertussen zit er iets verscholen wat je in eerste instantie niet ziet. Brrrrr… De laatste uitnodigende poster is die van The Painted Bird. Een jongetje, ingegraven in het zand, met naast zich een kraai. Oké, wat is hier gebeurd vraag je jezelf af. En wat gaat er nog gebeuren. Wij weten het inmiddels, want dit is slechts een van de ontelbare wreedheden die je te zien krijgt in dit oorlogsdrama.

Met een boodschap

Bij Goud moet je goed kijken waar de boodschap nu precies in zit. De poster zelf is niet zo bijzonder, al laat hij wel zien waar de film over gaat. De titel is waar het om gaat. Als je naar de letter O kijkt in het in goud gekleurde GOUD, zie je namelijk dat deze niet meer heel is, hij is gebroken. Ai, pijnlijk, vooral als je deze film ook hebt gezien.

De laatste filmposter die we willen benoemen is die van The Assistant. Ook deze poster lijkt op het eerste gezicht niet zo bijzonder. Is hij wel, want je ziet een vrouw op de voorgrond in de schaduw staan, bladerend door papieren. Ze staat er niet met de volle overtuiging. Waarom dat is blijkt ook wel uit de film, wat een soort aanklacht is tegen machtige mannen. Op de achtergrond zie je vervolgens vele vrouwen die waarschijnlijk alleemaal slachtoffer zijn geweest van zo een machtige man. Laat deze film een les zijn.

Wat zijn jouw meest opvallende filmposters van 2020?

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.