Gay and Lesbian Summer film festival on tour

Gay-Lesbian-Summer-Film-Festival-1

Men zegt wel eens dat het in de zomer komkommertijd is omdat er weinig nieuws is te melden. Maar er is wel degelijk nieuws! Het Gay and Lesbian Summer Film Festival is namelijk weer on tour. Tja, of de relatie met dit LGBTQ onderwerp en een komkommer nou wel zo’n goede keuze is laten wij aan jullie over ter beoordeling ;).

In de periode van 2 juli tot en met 13 september 2016 zijn er negen films met het LGBTQ thema te zien in 11 filmtheaters verspreid over heel Nederland.
Dit jaar is het ook mogelijke om de films thuis te bekijken  via het on demand-systeem Filmthuis. Het wordt teveel om alle negen films hier uit te lichten. Onderaan deze post staan links naar trailers en locaties. Er is echter één film die wij toch even in het zomer zonnetje willen zetten.

Holding the man

Een film die wij zeker gaan zien tijdens dit Film Festival is Holding the man. Deze film is gebaseerd op de Australische bestseller van Timoty Conigrave. Het boek was een liefdesbrief aan zijn partner, John Caleo. Het beschrijft op hartverscheurende wijze een relatie die bijna 20 jaar heeft geduurd.

Het verhaal begint halverwege de jaren ’70. Timothy is vijftien als hij rugbyspeler John op  hun Katholieke school ontmoet. Het begint als een vriendschap, maar groeit als snel uit tot een relatie. Een relatie die zwaar onder druk komt te staan vanwege  familie en school. Maar de tijden zijn aan het veranderen. Meer mensen komen er publiekelijk voor uit homoseksueel te zijn. Timothy en John beleven ups en downs, maar  komen voor een grote uitdaging te staan als een van hen ziek blijkt te zijn. Gezien de periode waarin het verhaal zich afspeelt is het niet moeilijk te raden om welke ziekte het hier gaat.

De hoofdrollen worden vertolkt  door Ryan Corr en Craig Stott. Zij worden ondersteund door grote namen als Guy Pearce en Geoffrey Rush en Anthony LaPaglia.

Vooroordeel

Ja het is een verhaal over een relatie tussen twee mannen. Over de diepte van de liefde die zij voelen voor elkaar. Voor sommige onder ons een reden om de film dan terzijde te schuiven. Wij dagen je uit om je vooroordelen opzij te schuiven, want het is bovenal een film over liefde tussen twee mensen. Dat geldt overigens voor alle films in dit genre, maar dat terzijde.

De negen films; trailers en speeldata

Voor trailers en de speeldata van de negen films van verwijzen wij je graag door naar de de site waar alles overzichtelijk staat gerangschikt: het Gay & Lesbian Summer Film Festival 2016.

Voor een recensie over de documentaire Inside the Chinese Closet, die ook is te zien tijdens het festival, verwijzen wij je naar de site van Mcurl.

Welke filmtheaters doen er mee?

Gay & Lesbian Summer Film Festival doet de volgende theaters aan
(klikt op de link voor het programma):

Amersfoort filmtheater De Lieve Vrouw
Amsterdam Fimtheater Rialto
Arnhem Focus Filmtheater
Breda Chasse Cinema
Den Haag Filmhuis
Deventer Filmhuis de Keizer
Groningen Groninger Forum
Hilversum Filmtheater
Nijmegen Lux
Rotterdam Lantarenvenster
Utrecht filmtheater ‘t Hoogt

Geschreven door de vrouwelijke protagonist

Share

2 gedachtes over “Gay and Lesbian Summer film festival on tour

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.