Van Taylor Kitsch naar Michael Fassbender

kitsch fassbender

Taylor Kitsch? Ja ik weet wie Taylor Kitsch is, maar dan alleen van The Normal Heart. Aangezien de mannelijke protagonist hierover al in zijn vorige kettingreactie heeft geschreven, moet ik iets anders vinden om mee verder te kunnen. Ik heb gelezen dat de beste man uit Canada komt en voilà daar is mijn schakel. Ik google op Canadese acteurs en daar springt direct  een naam naar voren waar ik wel wat mee kan….Xavier Dolan.

Xavier Dolan

Deze jonge acteur/regisseur heeft meerdere keren het stempel wonderkind gekregen. Dat is niet zo gek omdat hij al voor zijn 26ste vijf films heeft geregisseerd, waarvan hij vaak ook nog de hoofdrol speelt , het kostuumontwerp voor zijn rekening neemt en nog wat andere taken. Dat hij dit niet geheel onverdienstelijk doet, blijkt uit zijn prijzenkast. Alle vijf zijn films gaan over moeizame relaties. Enkele voorbeelden zijn de relatie tussen zoon en moeder (J’ai tué ma mère en Mommy), driehoeksverhoudingen (Les amours imaginaires), een relatie met een transseksueel (Laurence Anyways). Hij weet het allemaal zeer mooi in beeld te brengen. Voor zijn nieuwe film The Death and Life of John F. Donovan heft hij Jessica Chastain weten te strikken. Het zal zijn Engelstalige debuut worden.

Jessica Chastain

Jessica Chastain is een klasse apart, vind ik. Zowel haar acteerprestaties als haar uiterlijk. Ik vond haar adembenemend goed in Zero Dark Thirty en natuurlijk A most violent year. Deze film is werkelijk oogstrelend en zo goed qua opbouw. Niet gehaast, niet flashy, maar gewoon een goed verhaal over corruptie in 1981. Tegenspeler van Jessica is Oscar Isaac.

Oscar Isaac

Een acteur die wij echt in ons hart hebben gesloten na het zien van Inside Llewyn Davis. De film speelt zich af in New York, begin jaren zestig. Oscar  speelt de folkmuzikant Llewyn Davis die een beetje een troosteloos bestaan leeft zonder inkomen, zonder vaste verblijfplaats en eigenlijk ook zonder succes. Heerlijke depressieve film met een bijpassende soundtrack. Kortom alle ingrediënten om De Protagonisten een leuke avond te bezorgen. Wat ons later opviel aan meneer Isaac is dat het een kameleon is. Je hebt nameljk niet altijd direct door dat je naar hem zit te kijken. De man heeft vele gezichten. Toen ik laatst The Bourne Legacy op tv zat te kijken, dacht ik ineens: “Verrek dat is Oscar Isaac”. Ook bij Ex-Machina duurde het even voordat ik hem geplaatst had. Je kent vast wel dat gevoel dat je denkt “waar ken ik dat gezicht nou van?”. Ik vind dat erg knap als je dat voor elkaar weet te krijgen. In 2016 kunnen we hem gaan bewonderen in X-Men: Apocalypse.

Dat ik hem daar misschien niet direct kan plaatsen ligt waarschijnlijk in het feit dat hij onherkenbaar is vanwege zijn kostuum. Of dat ik alleen oog heb voor Magneto. Inmiddels is bij de vaste lezers van dit blog wel bekend dat ik een grote Michael Fassbender fan ben. Zo groot dat ik zelfs X-men films in de bioscoop ga bekijken, terwijl ik dat normaliter nooit zou doen.

Het lijkt mij mooi om mijn beste vriend (de mannelijke protagonist), de volgende kettingreactie te laten beginnen met  in mijn ogen, één van de beste acteurs van dit moment (Michael Fassbender).

Geschreven door de vrouwelijke protagonist

Share

2 gedachtes over “Van Taylor Kitsch naar Michael Fassbender

  1. Oscar Isaac is zeker een kameleon. Ik heb al een paar keer gehad dat ik in eerste instantie niet door had dat ik naar hem aan het kijken was.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.