Van Stanley Tucci naar Mark Ruffalo

tucci ruffalo

Nee het is geen spelletje Triviant, maar een stuk tekst uit de vorige kettingreactie: “een kale en grappig ogende acteur met veel rollen op zijn naam”. Het antwoord is Stanley Tucci. Deze acteur was het eindpunt van de laatste kettingreactie en dus mijn beginpunt.

Ken ik jou niet ergens van?

Tucci is zo’n acteur waarvan je denkt “Ik ken dat gezicht, maar in welke film speelt hij ook alweer?” Zijn CV omvat meer dan 50 filmrollen en hij is ook als regisseur actief. Er is ook een Dutch Connection…  In 2007 regisseerde hij een remake van de Nederlandse film Blind Date van Theo van Gogh. Hij nam ook een van de hoofdrollen op zich. In de aftiteling draagt Tucci de film op aan Theo van Gogh.

Er zijn meer van die acteurs die een behoorlijke filmografie hebben, maar  waar je de naam niet van kunt onthouden, zoals Héctor Elizondo. Veel te zien in rom-com achtige film zoals Pretty Woman, The Princess Diaries, Valentine’s day en New Years Eve. Dat geldt ook voor Willie Garson. Ook hier is de omschrijving “kale en grappig ogende man” van toepassing. Bekend geworden door zijn rol in Sex and the City en een vaste waarde in mijn favoriete serie White Collar.

Channing Tatum

Nu ik bij White Collar ben uitgekomen, gebruik ik dat als bruggetje naar de hoofdrolspeler in deze film: Matt Bomer. Ook geen A-lister, maar hij maakte veel indruk op mij in de TV film The Normal Heart. Een veel luchtigere rol speelde hij in Magic Mike. Okay….betrapt. Geen art-house, maar ik ben een vrouw en zoveel bijna blote mannen in één film is toch moeilijk te weerstaan! In Magic Mike speelt Channing Tatum de hoofdrol. En die Channing … ik weet het niet hoor. Ik heb niet zo’n klik met deze acteur. Nergens op gebaseerd het is gewoon een gevoel. Maar er gloort licht aan de horizon voor mij en Channing.

Foxcatcher

In februari 2015 komt Foxcatcher uit in Nederland. Deze biopic is een film waar ik toch wel erg nieuwsgierig naar ben. Ik hou van biopics en als die dan ook nog geregisseerd wordt door Bennet Miller (Capote, Moneyball) dan word ik blij. Foxcatcher gaat over twee broers, Olympische worstelkampioenen, en hun relatie met een excentrieke miljonair. De film beleefde in 2014 zijn première op het filmfestival van Cannes en nam de prijs voor beste regie mee naar huis. Mijn nieuwsgierigheid naar de film komt door de, in mijn ogen, fascinerende cast. Allereerst grappenmaker Steve Carell, dan Channing Tatum en als laatste Mark Ruffalo. Op papier een vreemde combinatie en ik kan niet wachten om te zien hoe dat uit gaat pakken.

En zo is Mark Ruffalo vlak voor Sinterklaas mijn cadeautje aan de mannelijke protagonist. Een acteur die al eerder voorbij is gekomen op onze blog en dat ook zeker nog vaker zal doen.

Geschreven door de vrouwlijke protagonist

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.