Van Nikolay Coster-Waldau naar Woody Harrelson

Krijg je ineens een naam in je schoot geworpen, waarvan je jezelf in eerste instantie überhaupt afvraagt wie die gozer is. Na de kettingreactie van de vrouwelijke protagonist gelezen te hebben ging er ineens weer een lichtje branden. Inderdaad, van A thousand times goodnight. En ik moet inderdaad toegeven dat het geen vervelende man is om te zien.

Michiel Huisman

Voor mij is het toch wel lastig om nu een volgende link te leggen. Game of Thrones, waar Nikolay dus in schijnt te spelen, kijk ik niet en andere films in zijn lijst doen ook geen belletje rinkelen. Dan toch maar even terug naar Game of Thrones. Sinds 2014 speelt er, naast Carice van Houten, nog een Nederlander mee in deze wereldberoemde serie: Michiel Huisman. En laat dat nu net een man zijn die ontzettend aan het doorbreken is in Amerika.

Chanel No. 5

De heer Huisman is bij mij weer op het netvlies gekomen door een reclame van Chanel No. 5. Nu kun je denken: ‘Ach, dat is toch maar een reclame’, maar zo simpel ligt het niet. Als je kijkt wie er allemaal in een Chanel No.5-reclame hebben geacteerd, dan kun je toch concluderen dat je niet zomaar in aanmerking komt voor zo een rol. Gisele Bündchen is zijn tegenspeelster en sterren als Brad Pitt, Nicole Kidman, Audrey Tautou en Marilyn Monroe gingen hem al voor.

Maar Michiel heeft meer in huis, ben ik achter gekomen. Hij heeft inmiddels al een aantal films op zijn naam staan in Amerika: World War Z, Wild en The Age of Adeline. In World War Z speelt hij naast Brad Pitt en in Wild is Reese Witherspoon – wat zou ze toch zonder die lepel moeten? – de belangrijkste hoofdpersoon.

The Age of Adeline

The Age of Adeline draait vanaf deze week (18 juni om precies te zijn) in de Nederlandse bioscopen. Ik heb inmiddels de trailer al voorbij zien komen en zoals het op mij overkomt is het best een aardig (nee, niet super inderdaad) verhaal. Blake Lively neemt de hoofdrol op zich en Michiel speelt daarna het belangrijkste personage. Als ik het goed heb onthouden kan Adaline Bowman (Blake) op een bepaalde leeftijd niet meer ouder worden. Iedereen om haar heen wordt ouder, maar zij blijft dus altijd dezelfde leeftijd houden. Een film waarbij ‘tijd‘ dus centraal staat.

Tijd

Een film waarin tijd ook een belangrijke rol speelt is, is Interstellar. Om deze film kon je vorig jaar en het begin van het jaar niet heen. Althans, hij werd redelijk gehypet. Ik heb hem pas geleden gezien en ik vond hem niet zo goed als verwacht. Ondank dat hij bijna drie uur duurde, had ik het idee dat ik soms iets miste. Net dat beetje extra waardoor de film net wat meer schwung kreeg. Ik vind het ook lastig uit te leggen wat ik dan miste, maar ik had niet het idee dat de film compleet was.

Matthew McConaughey

De hoofdrolspeler kan mij wel bekoren. Dat is niemand minder dan Matthew McConaughey. Hij heeft zijn rollen in romantische komedies ingeruild voor de wat serieuzere, en naar mijn mening betere, rollen. Voor Dallas Buyers Club kreeg hij al een Oscar voor beste mannelijke hoofdrol, maar ook in de serie True Detective heeft hij van zich doen spreken. Ik heb pas drie afleveringen gezien van de serie, maar ik ben onder de indruk.

Woody Harrelson

Naast Matthew neemt ook Woody Harrelson een hoofdrol op zich in de serie. ‘De man die alles kan’: denk ik dan altijd. Of die witte man die niet kan springen in White man can’t jump. Ik weet het, geen bijster goede film, maar zo ben ik voor de eerste keer met Woody in aanraking gekomen. Later vond ik hem heel goed in The people vs. Larry Flint, waarin hij Penthouse oprichter Larry Flint speelt. Een breekbare rol over een markant persoon. Overige films en series waar hij bekend van is, zijn: Kingpin, Cheers, Will & Grace, No Country for Old Men en natuurlijk The Hunger Games.

Van al deze voorgaande films en series ken ik eigenlijk alleen Cheers niet. Daar kan de vrouwelijke protagonist mij vast wel meer over vertellen in de volgende kettingreactie.

Geschreven door de mannelijke protagonist

Share

5 gedachtes over “Van Nikolay Coster-Waldau naar Woody Harrelson

  1. Woody Harrelson zag ik voor het eerst in Natural Born Killers. Een uitermate bijzondere satire die mij nog altijd op het netvlies gebrand staat! Hij is inderdaad ook geweldig in True Detective.

  2. Weer een leuke kettingreactie en grappig om te zien dat je ook bepaalde concepten, zoals tijd, gebruikt in de stappen. True Detective is inderdaad een fantastische serie die me echt verraste, vooral McConaughey speelt zo indrukwekkend, maar Harrelson ook. Die ken ik eigenlijk al sinds Cheers en die heeft een indrukwekkende carriere achter de rug. Moet als ik hem zie meteen denken aan Zombieland 🙂

    1. Over het algemeen ben ik niet van de series, maar ook het gebrek aan Netflix maakt het denk ik niet gemakkelijk. Ook ben ik bang dat ik verslaafd raak als ik eenmaal begin 🙂 Het zou zomaar kunnen dat ik het heel leuk vind.

      1. Het kan wel verslavend zijn inderdaad. En het is niet leuk als je zo lang moet wachten op het nieuwe seizoen. Misschien kan je beter wachten tot de serie afgelopen is voordat je start met kijken. Dan weet je ook niet wat je mist tussen de seizoen door 😉

Wil je reageren?