Kettingreactie: van Michael Fassbender naar Eddie Redmayne

Kettingreactie: van Michael Fassbender naar Eddie RedmayneIk moet eerlijk bekennen dat mijn hartslag toch wel even omhoog ging toen ik de naam Michael Fassbender zag in de laatste kettingreactie. Niet zozeer omdat ik daar niets mee kan, maar meer omdat de vrouwelijke protagonist zo een enorme fan van hem is. Wat een druk geeft dat! Nu mijn hartslag weer gezakt is, ben ik er toch maar voor gaan zitten. Daar komt hij dan, een nieuwe kettingreactie: van Michael Fassbender naar Eddie Redmayne.

Michael Fassbender

De man die alles kan, zo zie ik Michael een beetje. Of hij nu een uitgehongerde rebel (Hunger), een sexverslaafde (Shame), een harteloze klootzak (12 Years a Slave), een zanger met een masker op (Frank) of een leidinggevende neuroot (Steve Jobs) speelt, hij speelt zijn rollen met overtuiging en verve. Hij gaat zo op in zijn rollen dat je bijna zou denken dat het echt is. Method acting is hem dan ook niet vreemd.

Als ik moet kiezen dan vind ik hem in Shame het beste. Destijds voor mij een nog redelijk onbekende acteur, maar sindsdien is hij niet meer van de radar verdwenen. De film gaat over een sexverslaafde man, die steeds meer behoefte heeft aan seks. Je ziet hem in de film steeds verder afglijden richting de afgrond. Wat een verslaving niet met een mens kan doen.

In 2016 verschijnen er weer enkele nieuwe film met Michael Fassbender in de bioscoop: Trespass Against Us, X-Men: Apocalypse, Assassin’s Creed en The Light Between the Oceans. Waar haalt die man toch al die energie vandaan?

The Light Between the Oceans

In deze boekverfilming speelt Michael samen met onder andere Rachel Weisz en Alicia Vikander. Michael en Alicia zijn in de film getrouwd en hebben problemen met het krijgen van kinderen. Wanneer ze bij hun vuurtoren, op een afgelegen eiland, een dode man en een baby vinden, voeden ze deze samen op alsof het hun kind is. Dit gaat twee jaar lang goed, totdat ze weer naar het vaste land gaan. Dan komen ze erachter dat ze misschien toch een verkeerde keuze hebben gemaakt.

Alicia was vorig jaar al groots als een robot in Ex Machina. Ik ben dan ook benieuwd hoe ze deze serieuzere rol aanpakt. Overigens schijnt ze ook het liefje te zijn van Michael Fassbender, dus de vonken moeten haast wel van het beeldscherm afspatten.

Alicia Vikander

We blijven nog even bij Alicia, want ze heeft natuurlijk meer rollen gespeeld. Als Zweedse heeft ze sowieso in veel Zweedse films gespeeld. Ik ken alleen En kongelig affære (A Royal Affair) van naam, maar gezien heb ik die niet.

Vorig jaar nog speelde ze in The Man from the U.N.C.L.E. en Burnt en op dit moment schittert ze in The Danish Girl. Laatstgenoemde film hoef ik eerlijk gezegd niet te zien. Naast dat het een kostuumdrama achtige film is, speelt ook Eddie Redmayne in deze film.

Eddie Erdmayne

Dat Eddie kan acteren weet ik wel. Hij heeft niet voor niets een Oscar gewonnen voor zijn rol in The Theory of Everything. Dit jaar is hij weer genomineerd, net als Fassbender trouwens. Maar op één of andere manier vind ik dat hij een vervelend hoofd heeft om naar te kijken.

Ik laat Eddie dan ook achter voor de vrouwelijke protagonist. Benieuwd of zij ook vindt dat hij een vervelend hoofd heeft.

Geschreven door de mannelijke protagonist

Share

4 gedachtes over “Kettingreactie: van Michael Fassbender naar Eddie Redmayne

    1. Ik geef je helemaal gelijk Gwen. Die Benedict vind ik een creeper (om naar te kijken dan). Wat ik van Eddie vind laat ik nog even in het midden 🙂

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.