Van Mark Ruffalo naar Ben Affleck

kettingreactie van Mark naar Ben

Ik mag deze kettingreactie beginnen met Mark Ruffalo. Op zich niet een hele moeilijke opgave aangezien de vrouwelijke protagonist misschien wel de leukste film van hem dit jaar nog niet heeft benoemd: Begin again. Of zou ze dat gewoon expres hebben gedaan voor mij, zodat ik een aanknopingspunt zou hebben? In dat geval vind ik dat erg lief.

Michelle Williams

Nog even terug naar Mark. Ik kende hem voor dit jaar eigenlijk alleen maar van Shutter island, waar Leonardo Dicaprio de hoofdrol in speelt. Ok, ok, ik ken hem ook van The Avengers, maar die film heb ik pas na Begin again gezien en dat is geen hoogstaande film. Toen wist ik dus al wie hij was. Die typische mooie kop van hem vergeet je ook niet snel.

Een kop die ik ook niet snel vergeet is die van Michelle Williams, die ook in Shutter island speelt. Michelle is een opkomende ster in Hollywood als je het mij vraagt, als ze ondertussen niet gewoon al bij de gevestigde orde hoort. Haar echte doorbraak was de serie Dawsons creek, welke ik altijd verplicht moest meekijken met mijn zus. Waarvoor dank! Daarna speelde ze geen onverdienstelijke rollen in Brokeback mountain, Inception, Shutter island en in de wat meer arthouse films Blue valentine en Take this waltz. En ik weet niet of jullie er ook last van hebben, maar ik kan Michelle en Carey Mulligan nooit uit elkaar houden. Volgens mij zijn die twee gewoon tweelingzussen en bij de geboorte uit elkaar gehaald.

Carey Mulligan

Over Carey ben ik misschien wel nog enthousiaster dan Michelle. Ze combineert haar wat ‘commerciëlere’ rollen uitstekend met haar rollen in arthouse films. Als ik naar haar filmografie kijk zie ik eigenlijk alleen maar goede films: Pride & Prejudice, An education, Public enemies, Brothers, Never let me go, Drive, Shame, The great Gatsby en Inside Llewyn Davis. Ik kan wel stellen dat ze een neusje heeft voor het uitzoeken van de juiste films.

Als je het mij vraagt zijn Shame en Inside Llewyn Davis de beste films in het rijtje, maar vlak ook Drive niet uit. Dat is toch al een echte cultfilm ondertussen. Naast dat Ryan Gosling de hoofdrol op zich neemt in deze film, speelt ook Bryan Cronston een belangrijke rol.

Bryan Cronston

Het schijnt een geweldige serie te zijn dat Breaking bad, maar ik ken het niet. Ik ben simpelweg niet zo van de series en als ik ze dan toch kijk, zijn het meestal Nederlandse series. Wel grappig eigenlijk, aangezien ik Nederlandse films vaak ontwijk. Nu ik er over nadenk kijk ik eigenlijk wel veel series, maar vooral komedies. Nu kijk ik veel The big bang theory, Two and a half man en Criminal minds. Vroeger keek ik veel Friends en ook Malcolm in the Middle.

En zo zijn we ook weer terug bij Bryan Cronston, die de ietwat neurotische vader van Malcolm speelde in die serie. Ik moest altijd ontzettend lachen om hem. De rest bleef qua acteerwerk toch echt (ver) achter bij hem.

Ben Affleck

Waar Bryan wel zijn meerdere moest erkennen als het om acteerwerk gaat, was is de film Argo. Ben Affleck speelde geweldig in deze spannende en op waarheid gebaseerde film. Ben heeft het ook niet echt gemakkelijk gehad met de pers die gezamenlijk over hem heen viel. Ook de films die hij uitkoos waren nou niet echt de beste films, bleek achteraf. Langzamerhand is hij wel echt bezig zichzelf te bewijzen. Argo was daar al een goed voorbeeld van, maar ook het dit jaar verschenen Gone girl. Goed script met goede plotwendingen en ook nog eens overtuigend acteerwerk.

Ben Affleck is dus degene die ik achterlaat voor de vrouwelijk protagonist. Ik heb niet overdreven veel over hem verteld. Zo heb ik bijvoorbeeld niet gezegd welke films ik slecht van hem vind. Wie weet geeft ze daar wel antwoord op. De tijd zal het leren.

Geschreven door de mannelijke protagonist

Share

3 gedachtes over “Van Mark Ruffalo naar Ben Affleck

  1. Carrey Mulligan en Michelle Williams lijken inderdaad heel erg op elkaar. Ik moet ook weer eens verder met Breaking Bad. Een aantal jaar geleden ben ik tot halverwege seizoen 3 gekomen maar toen verloor het een beetje z’n aantrekkingskracht. Het schijnt daarna weer beter geworden te zijn. Argo was een fantastische film…maakte meteen indruk op me vanaf het moment dat het oude logo verscheen bij het openen van de film. Vooral als regisseur is Affleck top.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.