Van Johnny Depp naar Stanley Tucci

Johnny Depp-Stanley TucciMet voetbal krijg je wel eens een niet te missen kans voor open doel. Een bal die je zo in het doel kunt tikken. De vorige kettingreactie is voor mij zo een kans. Want laten we eerlijk zijn, een kettingreactie met Johnny Depp beginnen is echt heel gemakkelijk.

21 jump street

Een tijd geleden is de serie 21 jump street (een 22 jump street) verfilmd. Zonder dat ik die films heb gezien, kunnen die volgens mij niet tippen aan de serie uit het einde van de jaren ’80. Politieagenten met een jonge uitstraling die undercover gingen op universiteiten. Ik zat vaak aan de buis gekluisterd als de serie op tv was. Mooie scenario’s en spannend van begin tot eind. Johnny Depp was één van de hoofdrolspelers.

De eerste film van Johhny die ik mij kan herinneren is Edward Scissorhands. Een vage film over een man die geen handen heeft, maar scharen. Een verhaal over een man die ondanks zijn uitstraling ook maar gewoon zijn best doet om een leuk meisje te vinden.

Tim Burton

Edward Scissorhands is geregisseerd door Tim Burton. Een man die alleen maar van dit soort films maakt. Denk onder andere aan Alice in Wonderland (ook met Johnny Depp), Charlie and the chocolat factory (ook al met Johnny), Sleepy Hollow, Batman en Batman returns. Special effects spelen een grote rol, maar ook voor animatiefilms kun je bij Tim terecht. Corpse bride is daar een goed voorbeeld van. Zo kom je er toch achter dat Tim Burton ook zijn eigen muze heeft, want in deze film neemt Johnny Depp één van de stemmen op zich.

The wind rises

Nu we het toch over animatiefilms hebben. Wij hebben dit jaar de animatiefilm The wind rises (Kaze tachinu) van Hayao Miyazaki gezien. Een Japanse animatiefilm die enigszins is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een verhaal over doorzettingsvermogen, liefde, verdriet en dromen. Het leuke aan deze film vond ik dat ik zo in het verhaal zat dat ik soms niet eens besefte dat het een animatiefilm was.

De film is Japans en dus werd er uiteraard Japans gesproken (wel ondertiteld: oh zo fijn). In Amerika hebben ze er echter een handje van om zo een film dan opnieuw in te spreken, in het Engels wel te verstaan. Op deze manier proberen ze meer mensen naar de bioscoopzalen te trekken, vooral omdat bekende acteurs vaak de stemmen inspreken. Dat blijft toch raar lijkt mij. Je ziet Japanse karakters op het scherm, het speelt zich in Japan af, maar toch spreken ze Engels. Overigens zag je wel dat de personages enigszins verwesterd oogden en van spleetogen bijna geen sprake was. Marketingtruc?

Stanley Tucci

Naast stemmen van Emily Blunt en Joseph Gordon-Levitt, heeft ook Stanley Tucci een stem ingesproken. Stanley Tucci?? Deze kale en grappig ogende man heeft inmiddels al best wat rollen op zijn naam staan. Veel van die rollen heeft hij gespeeld in zogenaamde televisiefilms. In Amerika komen zoveel films uit dat er keuzes moeten worden gemaakt. Gevolg daarvan is dat vele films alleen op televisie zijn te zien en niet in de bioscoop. Neemt niet weg dat die televisiefilms vaak hele mooie en goede films zijn. Stanley heeft onder andere met films als The lovely bones, Winchell en Conspiricy veel critici voor zich gewonnen. De vrouwelijke protagonist heeft pas geleden een hele post aan een televisiefilm (The normal heart) gewijd. Misschien binnenkort maar een hele post aan dit fenomeen wijden.

Ik hou het voor nu voor gezien. Daar waar ik een open kans voor een leeg doel heb gekregen, geef ik slechts een vrij trap op ongeveer 40 meter van het doel weg. Ik ben benieuwd of de vrouwelijke protagonist alsnog kan scoren.

Geschreven door de mannelijke protagonist

Share

Een gedachte over “Van Johnny Depp naar Stanley Tucci

  1. The Wind Rises heb ik nog steeds niet gezien, maar die ben ik wel van plan binnenkort te zien (als het goed is, is er een recensie exemplaar onderweg). En Stanley Tucci is een fantastische acteur, altijd een genot om naar te kijken. In de laatste Transformers film was hij toch wel 1 van de hoogtepunten (hij was erg grappig)

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.