Van John Litgow naar Taylor Kitsch

Chain_Reaction bartDe vrouwelijke protagonisten heeft mij gevraagd om met John Litgow te openen. Dit is echt een appeltje eitje voor mij. John Litgow speelde namelijk in een serie die ik vaak keek: Third Rock From The Sun. Een sitcom over aliens die de gedaante en gewoontes van mensen overnemen. Heel grappig om te zien hoe ze worstelen met de manieren en gewoontes van aardelingen zoals wij.

Interstellar

Nu zou het heel gemakkelijk zijn om in deze kettingreactie over te gaan naar Joseph Gordon-Levitt, aangezien hij ook in Third Rock From The Sun speelde. Maar aangezien hij al eerder voorbij is gekomen in de kettingreactie, doe ik dat niet. In plaats daarvan ga ik verder met John Litgow.

Wat ik niet wist – of wat ik misschien wel vergeten ben – is dat hij ook een rol had in Interstellar. Het begint ook wel weer te dagen. Hij speelde namelijk de schoonvader van Cooper, gespeeld door Matthew McConaughey. De film vond ik goed, maar ergens ook een tikkeltje raar. Met tijd spelen in films vind ik grandioos. Alleen deze film speelt zo erg met tijd, dat ik de film denk ik nog een keer of drie moet zien voordat ik echt helemaal in de gaten heb wat ik heb gezien. Ligt dat aan mij?

Terug naar de kettingreactie, want ik zoek een connectie. Dat is vrij moeilijk want ook Matthew is al voorbij gekomen in een kettingreactie. Toch wel lastig om elke keer weer nieuwe acteurs en actrices te vinden. Maar niet getreurd, want Interstellar is natuurlijk niet de enige film waarin John heeft geacteerd.

Love is Strange

Een film die ik onlangs zag, was Love Is Strange. Volgens IMDB een dramafilm, maar als je het mij vraagt een dramafilm waarin een lach zeker niet in ontbreekt. Ben (John Litgow) en George (Alfred Molina) besluiten na vele jaren samen eindelijk te gaan trouwen. Alleen vindt de werkgever van Ben dat niet zo leuk, aangezien hij lesgeeft op een katholieke school. Ook best wel raar, want de school wist al wel dat hij al heel lang een relatie had met een man. Een relatie met een man mag dus wel, maar trouwen gaat te ver. Koekoek!

Maar goed, zonder dat Ben een baan heeft, is er ook minder inkomen. Uiteindelijk moeten ze hun geliefde woning verlaten en gaan verhuizen. Het vinden van een huis gaat alleen niet zo snel als de verkoop van hun eigen huis. Ze besluiten apart van elkaar bij vrienden en familie te logeren. Dit brengt de nodige spanning met zich mee en Ben en George voelen zich daar niet fijn bij.

The Normal Heart

Van Love Is Strange naar The Normal Heart is voor mij een logische verbinding. Alfred Molina speelt namelijk in beide films. The Normal Heart is – en daar is weer een connectie – ook een film die over homo’s gaat. De vrouwelijke protagoniste heeft hier vorig jaar al een mooie post aan The Normal Heart gewijd. Vele sterren (onder andere Mark Ruffalo en Julia Roberts) spelen mee in deze TV-film.

Nu kan ik één van die sterren nemen als volgende connectie, maar dat doe ik niet. Ik ga lekker voor Taylor Kitsch. Naast dat hij in The Normal Heart heeft gespeeld, speelde hij ook in deel 2 mee van True Detective. Een goede serie waar net wat meer vaart in zit dan in deel 1. Taylor speelt in True Detective één van de agenten die onderzoek doet naar corruptie in het industriestadje Vinci.

Nu ben ik benieuwd of de vrouwelijke protagonisten Taylor Kitsch kent en of ze de kettingreactie kan continueren?

Geschreven door de mannelijke protagonist

Share

4 gedachtes over “Van John Litgow naar Taylor Kitsch

  1. Ik heb Interstellar nog niet gezien, maar ik hoop niet dat ik de film eerst vier keer moet kijken voordat ik het begrijp. Ben nu wel nieuwsgierig geworden!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.