Van Ben Affleck naar Guillaume Canet

Chain_Reaction bartVerwacht de mannelijke protagonist nou echt dat ik mijn kettingreactie ga beginnen met de slechte rollen van Ben Affleck? No way. Ten eerste omdat ik ze niet gezien heb en ten tweede omdat alleen Good Will Hunting, Argo en Gone Girl gezien en die vallen alle drie zeer zeker niet in de categorie slechte rollen.

Rosamund Pike

Zijn tegenspeelster in Gone Girl is Rosamund Pike. Toen ik haar zag vroeg ik mij af waar ik haar toch eerder in had gezien. De check op IMDB leverde in eerste instantie geen aha moment op. Ik moest echt toch even doorscrollen tot 2005… Pride & Prejudice. Een heerlijk kostuumdrama waar zij de oudere zus van Keira Knightley speelde.

Keira Knightley

En dan zijn we bij skinny Keira aanbeland. Als ik er zo over nadenk heb ik nog nooit een slechte film van haar gezien. Drie films springen er voor mij uit. De eerste  is Bend it like Beckham, wat een feel good film is. Pubermeiden die goed kunnen voetballen en worstelen met allerlei vooroordelen die daarmee samenhangen. Tel daar verschillende culturele achtergronden en het verwachtingspatroon van ouders bij op en je hebt de ingrediënten voor een heerlijke film . De voetbaltrainer wordt gespeeld door Jonathan Rhys Meyers (van deze acteur ben ik momenteel  aan het genieten omdat ik de complete serie  van The Tudors op dvd heb aangeschaft).

De twee Keira film die in mijn top drie staat is Begin Again. Een muzikale road trip door New York met een werkloze platen producer (Mark Ruffalo, ja daar is hij weer) en een Engelse singer-songwriter (Keira). Ook weer een feel good film met als bonus een zingende Keira Knightley.

Na twee feel good films is de laatste in mijn top drie een soort van feel bad film. Het gaat om de film Last Night.  Eigenlijk geen topfilm, maar ik heb er ontzettend van genoten. Het gaat om een getrouwd stel waarvan de man een weekend op zakenreis is met een vrouwelijke collega en de vrouw haar oude liefde dat weekend tegen het lijf loopt.  Dat  de rol van haar oude vlam gespeeld wordt door Guillaume Canet, heeft zeker mee gespeeld in mijn oordeel.

Guillaume Canet

Deze Franse duizendpoot (acteur, regisseur, filmproducent en scriptschrijver) heeft mijn hart namelijk gestolen. En ik weet dat hij dat ook heeft gedaan bij de mannelijke protagonist. Ik kan natuurlijk het gras voor zijn voeten wegmaaien door hier de loftrompet  over het werk van Guillaume Canet af te steken, maar dat laat ik graag aan hemzelf over.

Geschreven door de vrouwelijke protagonist

Share

5 gedachtes over “Van Ben Affleck naar Guillaume Canet

  1. Guillaume Canet ken ik eigenlijk niet. Affleck heeft zich de laatste jaren meer als bewezen als zowel acteur als regisseur. Knightley ben ik nooit zo’n fan van geweest…

  2. Canet ken ik ook niet dus wacht ik op de post van de mannelijke protagonist.

    De eerste keer dat ik Pike zag was in Doom met The Rock :p niet echt jullie ding.

  3. Ik ken Canet alleen van Blood Ties. Een film die mij wel wist te vermaken ondanks dat deze niet perfect is. Zelf ben ik wel een fan van Affleck, want zowel als acteur en als regisseur weet hij mij steeds weer te verrassen. Hij is ook heel veelzijdig als je bijvoorbeeld zijn films, zoals Dogma, The Town, Argo en Gone Girl naast elkaar zet. En ik sluit mij aan bij Nostra, want ik ben ook geen fan Keira Knightley ondanks dat ik haar stiekem wel een klein beetje heb gemist in de laatste Pirates of the Caribbean.

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.