Kettingreactie: Van Tom Ford naar Emma Watson

kettingreactieIndiana Jones

Hoe ga ik in hemelsnaam een link leggen tussen Tom Ford en Emma Watson?

Nou dat is eigenlijk heel simpel: Tatatataaa tatatatataaaaa….tatata tatata tatatatatatatatatata… Gaat er al een belletje rinkelen? Dit is misschien wel het meest catchy deuntje ooit in een avonturenfilm ten gehore gebracht: Indiana Jones…

De rol van  Indiana Jones wordt gespeeld door mijn jeugdheld (van welke jonge man niet?) Harrison Ford (de link naar Tom). Ok, ok, de Indiana Jones-films zijn qua acteerwerk misschien niet de meest hoogstaande, maar voor mij waren deze films toen een avontuur om naar te kijken.

Guilty pleasure: Harry Potter

Een andere ook zeer succesvolle reeks van avonturenfilms is natuurlijk Harry Potter. In deze filmreeks spelen Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson als leerling-tovenaren. Niet het genre films waar wij over schrijven, maar iedereen heeft nu eenmaal guilty pleasures en de films zijn wel leuk om naar te kijken.

Waar ik wel dieper op in wil gaan, is Emma Watson. Emma is bekend geworden door haar rol van Hermione (Hermelien Griffel) in de Harry Potter-films en is ze van kindersterretje uitgegroeid tot een serieuze actrice.

Na de Harry Potterfilms speelde ze een rol(letje) in Ballet Shoes, My Week With Marilyn en de onlangs verschenen (en al afgekraakte) Noah.. De voor mij tot nu toe beste acteerprestatie heeft ze echter neergezet in The Perks Of Being A Wallflower.

The Perks Of Being A Wallflower

Deze film – gebaseerd op een boek van Stephen Chbosky – gaat over het buitenbeentje Charlie (vertolkt door Logan Lerman) die door een zelfverzekerde groep wordt omarmd. Waarom dat is, blijft een beetje onduidelijk, maar medelijden lijkt het juiste antwoord van deze vooral zwaarmoedige film. Emma speelt in deze film de mooie en zelfverzekerde Sam. Door een overtuigende rol neer te zetten zie ik haar nu niet meer als Hermione, het kleine meisje uit de Harry Potter reeks.

Nu ben ik geen held in het recenseren en het samenvatten van een film, dus meer vertel ik ook niet. Ik kan je aanraden de film te gaan kijken en de vele (puberale) herkenbaarheden te aanschouwen. Daarnaast speelt muziek ook een belangrijke rol in deze in de jaren tachtig afspelende film. Muziek uit die tijd komt dan ook veel voorbij.

Ik ben benieuwd waar mijn vrouwelijke wederhelft de volgende keer op voort gaat borduren…jullie ook?

geschreven door de mannelijke protagonist

 

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.